Sommeren 2016 har vært den sommeren med flest turistovernattinger på Helgeland noensinne, ifølge Helgeland Reiseliv.

25 prosent økning over fire år

- Det har vært en overnattingsøkning på hele 13,9 prosent fra 2015 til 2016. Til sammenligning har for eksempel sommertrafikken i Lofoten økt med 7,3 prosent og i hele Norge generelt med 7,8 prosent i 2016, som også er meget gode tall, skriver reiselivssjef Torbjørn Tråslett i en pressemelding.

- Når økningen på Helgeland kommer på toppen av flere års økning innen sommertrafikken er Helgeland virkelig i ferd med å skape seg en posisjon som en av de mest attraktive destinasjonene for naturopplevelser i Norge.

Dersom man ser de siste fire somrene under ett har overnattingstallene for sommertrafikken på Helgeland økt med hele 25,4 prosent.

- Prosentregning kan fortelle lite om reelt volum, men på Helgeland utgjør denne økningen hele 49 296 flere overnattingsdøgn bare for sommermånedene i denne perioden, sier Tråslett.

Samles i Brønnøysund

Han mener at økningen blant annet kan tilskrives en felles, offensiv og målrettet markedsføring av regionen de siste  fire årene, større idé- og innovasjonsutvikling i næringen og en næring som har gjort store investeringer gjennom blant annet fem store hotellutviklinger.

- Helgeland Reiselivs rolle er å være markedsfører, tilrettelegger og bidragsyter for utviklingen.

Helgeland Reiseliv får også stadig flere bestiller via sitt bookingsystem.

- I 2016 har vi til nå hatt en bookingøkning på hele 56 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2015, sier Tråslett.

Øyhopping med sykkel er blitt et signaturprodukt for Helgeland, og i 2016 var det en økning på 42 prosent i sykkelutleien.

Før neste års sesong skal reiselivsbransjen på Helgeland ta sats i Brønnøysund. 16. – 17. mars 2017 arrangeres Reiselivskonferansen på Helgeland i Brønnøysund.