Brønnøy kommune har siden juni forsøkt å finne nye rektorer til skolene på Nordhus og Hilstad, etter at henholdsvis Kjartan Paulsen og Jon Ervik sa opp sine stillinger.

Konstituerer rektorer

Stillingene har vært ute på andregangs utlysning, men kommunen mente det kom inn for få søkere. Derfor har oppvekstsjef Knut Johansen nå valgt å konstituere rektorer ved de to skolene ut skoleåret.

Ståle Brun blir konstituert som rektor på Nordhus ut dette skoleåret. Per Storevik, som ved flere anledninger har fungert som rektor på Hilstad, konstitueres som rektor på Hilstad ut skoleåret.

- Dette er såpass viktige stillinger at vi ønsket flere søkere når vi skal gjøre en permanent tilsettelse. Vi har derfor valgt å konstituere to solide skolefolk som kjenner sine respektive skoler godt, sier Knut Johansen til BAnett.

Lyser ut lærervikariater

Konstitueringene medfører behov for å hente inn flere lærerressurser for å dekke opp de som nå har rykket opp.

- Der har vi - etter dialog med de tillitsvalgte - valgt å ansette lærere midlertidig ut kalenderåret. Samtidig lyser vi ut vikariater på disse lærerstillingene ut skoleåret slik at vi får en god prosess på dette. Årsaken til at vi velger midlertidig ansettelse ut 2016 er at vi ønsker å få løst dette så raskt som mulig, sier Johansen.

Kommunen trenger å få på plass en lærerressurs på Nordhus før Brun kan gå inn som rektor der. Inntil videre fortsetter Kjartan Paulsen, som har fått ny jobb som oppvekstkonsulent i kommunen, å fungere i stillingen.

- Jeg har tro på at vi skal få løst dette forholdsvis raskt, og håper å ha dette på plass i løpet av en måned, sier Knut Johansen.