Publikum fikk virkelig valuta for pengene under fredagens oktoberfestival. At det er kommet for å vedvare hersket det ingen tvil om. Folk i alle aldre hadde møtt og sang med fra første strofe.

- Jeg er ikke av de yngste her i kveld, men dette må man bare ha med seg. Skal det bli noe liv, må alle bidra med sitt. Riktignok er musikken høy og vi kan ikke prate sammen, men det legger overhodet ingen demper på stemningen, sa en av den eldre garde som ikke ville la seg verken fotografere eller navngis.

- La de yngre og vakre stå frem, sa den muntre herren, som syntes det lokale bandet Bautastein var de beste.

Så fram til Brønnøysund

Da Postgirobygget entret scenen ville applausen ingen ende ta. Publikum visste hva de ville ha og bandet leverte til publikums glede.

- Vi var her under Rootsfestivalen i sommer og med et slikt publikum som det er her har vi virkelig gledet oss til å komme tilbake til oktoberfesten, sa vokalist Arne Hurlen og la trykk på virkelig.

En etter en kom de kjente låtene fra bandet som har turnert veiene i over 20 år.

Fylte lokalet

Da DDE nærmet seg scenen var hangaren fylt til randen. Bjarne Brøndbo visste å få med seg publikum og startet showet med en av de mest kjente sangene, ”Det går likar no” Til tider var det vanskelig å høre vokalist Bjarne Brøndbo da publikum sang med for full hals. En etter en kom DDEs melodier som perler på en snor til publikums store glede.

- Nå skal vi til ære for dere spille en av våre låter som aldri har vært spilt på en konsert før, sa Brøndbo da ”Konge og knekt” ble spilt.

Med på konsert eller ikke, publikum kjente den meget godt og var med fra første strofe.

Til tross for høyt publikumsbesøk gikk det hele rolig for seg.

- Alt har gått helt greit. Ingen store vansker. Folk har respektert de påbudene vi har lagt og har forholdt seg til det, sier vaktene og skryter av publikumet.