I torsdagens Brønnøysunds Avis gikk ordfører Johnny Hanssen hardt ut mot Skattedirektoratet og Finansdepartementet, som nå vil legge ned skattekontoret i Brønnøysund og flytte ressursene der til Sandnessjøen. Tidligere denne måneden ga departementet Skattedirektoratet fullmakt til å gjennomføre en reduksjon fra 107 til 57 skattekontorer på landsbasis. Direktoratet foreslo dette i en rapport i juni, og etter å ha vurdert rapporten i sommer har fullmakten nå altså kommet.

Sterkt kritisk til nedleggelse

Ordføreren mener skattekontorer på Mo i Rana og i Sandnessjøen er en dårlig løsning for Helgeland totalt sett, og spesielt dårlig for Sør-Helgeland.

- Nå må vi reise tre timer hver vei, enten til Namsos eller Sandnessjøen, hvis vi skal på skattekontoret. Vi blir en utkant i utkanten, mener Hanssen.

Han opplyste at han har videresendt to brev fra regionrådet til leder for Nordlandsbenken på Stortinget, Lisbeth Berg-Hansen, og at han hadde forventet mer politisk trykk fra våre lokale stortingsrepresentanter, før nevnte Berg-Hansen og Margunn Ebbesen fra regjeringspartiet Høyre, i denne saken. Saken har ikke har vært til behandling hos Stortinget, og har heller ikke vært på høring hos kommunene - noe Hanssen også er kritisk til.

Mente ordføreren burde gjort mer

Dette var stortingsrepresentant Margunn Ebbesen ikke enig i. Hun bekreftet at hun hadde sett brevet fra regionrådet, der regionrådet er sterkt kritiske til nedlegging av kontoret i Brønnøysund, men mente at ordføreren burde ha satt seg på flyet til Oslo.

- Jeg har fått høre fra et medlem i finanskomiteen at det har vært en rekke delegasjoner fra flere kommuner i Norge i denne saken, men de har ikke registrert noen fra Brønnøysund. Jeg har heller ikke blitt kontaktet av politisk ledelse i Brønnøy. Jeg får veldig mange henvendelser om saker, og hvis jeg skal jobbe med en enkeltsak så må den politiske ledelsen i kommune ta kontakt, sa Ebbesen til BA.

Hun mener det er den politiske ledelsen i kommunen som burde ha tatt ansvar.

- Må stå med lua i hånda

Ordføreren er ikke spesielt imponert over svarene han får fra Oslo.

- Jeg synes heller hun burde invitere til dialog når hun ser at hun får henvendelser. Vi har ikke fått det. Vi har ikke fått noen forslag, tilbud om veiledning eller noe annet. Jeg forstår dette slik at man skal stå med lua i hånda personlig i Oslo før noe blir tatt tak i, sier Hanssen.

Han vil imidlertid videre i saken, og maner til dialog og samarbeid for å berge skattekontoret i Brønnøysund.

- Jeg vil invitere Margunn til bedre dialog. Det er lett å være etterpåklok, og i den ånden kunne sikkert både jeg som ordfører og Nordlandsbenken gjort mer. Nå må vi dra sammen i denne saken, uansett hvilket parti vi representerer, sier Hanssen.