Klokken 12 står solen på sitt høyeste og skinner ned på Brønnøysund, det perfekte været for en spasertur. Og hvilket bedre sted finnes for å ta en tur enn Brønnøysunds egen sentrale natursti Svarthopen.

Koser seg på tur

Bakken er dekket av døde løv, et tegn på kaldere og mørkere tider i vente. Man må nyte sola når man har den, sånn som Bjørg Gotaas. Hun forsøker hver dag å ta seg en gåtur, spesielt nå i det gode været. Hun betviler litt når hun får høre at dårligere vær er på vei, men lover at hun fortsatt skal prøve. Hun anbefaler sterkt andre å få seg ut av døra og til Svarthopen.

- Det er lagt til rette for alle, sier hun.

- Det vanskeligste er dørstokkmila, kommer du forbi den er det gjort.

Sammen med seg har hun to besøkende, Tor Muren og Guri Muren, som hver gang de besøker Brønnøysund er nødt til å ta seg en tur til Svarthopen.

- Det er en vakker sti, og treningsapparatene som har kommet er jo genialt. Dette skulle vi hatt hjemme! ler Tor.

Eileen Fallmyr er også daglig ute på en spasertur i Svarthopen. Hun går tur hver dag uansett hver og vind. En tur i Svarthopen kan hun anbefale til alle.

- Det er en stor og vakker natursti midt i sentrum av byen, helt fantastisk! mener Fallmyr.

Melder dårlig vær over helga

Men skal man tro meteorologene er det dårligere vær i vente, og da er det kanskje på tide å nyte sola en siste gang og ta seg en tur i Svarthopen.

Vi nærmer oss slutten av oktober og høst, snart er det faktisk vinter, og dagene skal jo være kalde og mørke. Likevel opplever vi dag etter dag fortsatt en sterk og lys sol med gode temperaturer. Hvor lenge vil det vare? Statsmeteorolog Håvard Larsen har svaret.

Helgen vil bli spesielt fin, ifølge Larsen.

- Grunnen til dette er et høytrykk som har ligget over Finland og de nordvestlige delene av Russland. Dette blir liggende der over helga, sier han.

Men så de dårlige nyhetene:

- Uheldigvis vil dette endre seg i løpet av midten av neste uke, da vil det bli kaldere, sier Larsen.

Solen, varmen, ingenting vil vare, ifølge meteorologen. Så kom dere ut og få litt sol på ansiktet før kulden ankommer Brønnøysund over i neste uke.