Før den offisielle åpningen ble redaktøren introdusert av ordfører og musikant Andrine Solli Oppegaard.

- I år ønsker vi å la redaktør for vår lokalavis få æren av å erklære Sømnamessa for åpnet. Brønnøysunds Avis er god til å stille opp og er med på de fleste av våre arrangement i kommunen og gir oss alltid en positiv omtale, sa Oppegaard på vegne av Sømna Hornmusikk.

Sømna-skryt

Redaktør Riesto startet med å omtale Sømna som en kommune hvor man er flink til å dra i lag og få til ting, og han ga en kort historikk i Sømnamessens historie.

- Jeg må si meg imponert over hva dere klarer å få til i denne kommunen. Jeg har vært til stede på nesten alle Sømnamessene de siste elleve årene og har bare gode minner og flere gode varer fra messene. Sømna leverer, og da mener jeg både innen idrett, kultur og ikke minst at min kone er fra Sømna, smilte Riesto.

Fra Sverige

På årets Sømnamesse er det i år et bredt spekter av utstillere. Alt fra biler til håndarbeid og matprodukter er å finne. En av de som kanskje vil trekke mest oppmerksomhet i år er utstilleren ”Naturgodteri”.

- Jeg kommer fra Sverige hvor dette blir produsert. Det er første gang jeg er på Sømnamessa og håper selvfølgelig mange finner veien innom min stand. Jeg selger kun godterier, men alt er laget av naturlige råvarer, forteller utstilleren.