Påtalemyndigheten stilte med feil fornærmet da rettssaken mot en mann fra Herøy skulle avvikles i Alstahaug tingrett torsdag morgen, skriver Helgelands Blad. Tiltalte skal ha kommet med rasistiske og hatefulle ytringer mot en mann av utenlandsk opprinnelse. Opptrinnet skjedde på venterommet på Narvesen i Sandnessjøen i januar i år.

Først: «Fornærmede»

Den tiltalte møtte ikke i tingretten, men dommerfullmektig Tone Cecilie Høgestøl fant det forsvarlige å likevel kjøre rettssaken som planlagt.

Etter korte innledningsforedrag fra aktor og forsvarer, begynte vitneførselen. Første vitne skulle være den fornærmede i saken. Mannen forklarte seg ved hjelp av tolk, men hans uttalelser var på vesentlige punkt helt motsatt av hva som er tatt inn i tiltalen.

Så: – Nei, det var han ikke

Det neste vitnet var en mann som så hendelsen. Han forklarte seg tydelig om gjentatte verbale angrep, og en rekke rasistiske og hatefulle ytringer mot utlendingen. Men da han ble spurt om han kjente igjen den «fornærmede» i saken, altså mannen som hadde forklart seg først, sa han:

– Nei, det var ikke han.

Etter en kort pause der partene fikk summet seg litt, besluttet dommerfullmektig Høgestøl å utsette saken.

– Havari

Forsvarer for den tiltalte, advokat Arne Johansen, oppsummerer hoderystende hendelsen slik:

– Et havari av et politiarbeid. Surrealistisk. Jeg har ikke sett lignende.

Hvordan forvekslingen har oppstått, og hva det egentlig er som har skjedd, er foreløpig uklart.

Advokat Arne Johansen er mildt sagt misfornøyd med politiets arbeid. Foto: John H. Ulvøy