To dager før Brønnøyspeidernes auksjon og loppemarked åpner på samfunnshuset har noen brutt seg inn og stjålet flere auksjonsobjekter fra speidernes lagringslokaler i Svarthopen.

Loppemarked-sjef Knut Ove Lønsetteig kom til vidåpne dører torsdag morgen. Kvelden før var alt i orden. Innbruddet har altså skjedd mellom klokken 20 på onsdag og klokken 10 på torsdag.

- De som har gjort dette har knust et vindu på baksiden for å komme seg inn i det første lokalet. Det er også knust en rute i en dør for å komme seg inn i det andre lokalet, sier Lønsetteig.

Stjal krigsobjekter

Ifølge Lønsetteig er det spor som skal vise at innbrudstyvene har systematisk gjennomsøkt begge husene, som i dag fungerer som lager for speiderne. Det kan virke som om søket bar frukter.

- Vi vet at tyskerhjelmen fra krigen som ble avbildet i forhåndssaken i avisa er borte. To bajonetter er også stjålet. Om det er andre ting som er borte vet vi foreløpig ikke, og det kan bli vanskelig å finne ut av, sier Lønsetteig, og skuer utover smekkfulle rom med tusenvis av objekter til loppemarked og auksjon.

- Jeg synes dette er veldig trist. Vi legger ned mye tid for å få dette til, og folk gir oss helt unike ting som skal selges til inntekt for ungdomsarbeidet i speideren. Så blir det innbrudd to dager før vi skal ha auksjon, sier Lønsetteig.

Lagerhusene i Svarthopen har synlige preg etter tidligere hærverk også, med knuste ruter overalt.

- Antakelig er det vel ungdom. Det er synd at noen ungdommer skal ødelegge for andre på denne måten, mener Lønsetteig.

Politianmeldt

Innbruddet er meldt til politiet. Lensmann Roger Stangnes kunne foreløpig ikke kommentere saken da BAnett tok kontakt torsdag.

Lønsetteig håper på hjelp fra publikum.

- Hvis noen ser eller har sett noe, enten det har tilknytning til dette innbruddet eller generelt til ruteknusing og annet hærverk, så håper jeg de tar kontakt med politiet, sier han.

Til den eller de som har gjort dette har han følgende melding.

- Jeg håper dere leverer dette tilbake, og heller prøver å kjøpe objektene på auksjonen slik som alle andre. Blir så gjort så gjør ikke vi i speideren noe mer med dette, for å si det slik, sier Knut Ove Lønsetteig.