I en pressemelding fra SinkabergHansen i dag informeres det om at Svaberget camping vil få en ny funksjon. 10. januar 2017 overtar SinkabergHansen AS Svaberget Camping. Ekteparet Claudia Günnemann og Timo Hoesmann er selgere. Dette betyr at campingplassen legges ned og en settefiskfabrikk etablerer seg på den 50 mål store anlegget.

I pressemeldingen sier leder Signar Berg-Hansen i Bindalssmolt at det over tid har vokst fram et behov for å utvikle virksomheten. Et første naturlig og også prioritert alternativ har vært et areal i nærheten som eies av Statskog. Dette ligger mot Simlestraumen på samme side av Fv.17 , men med campingområdet i mellom. I utgangspunktet så SinkabergHansen for seg en løsning med delt virksomhet på både gammelt og nytt område, og i fortsatt naboskap med Svaberget Camping.

Etablerer ny campingplass

I sommer ble Timo Hoesmann og Caludia Günnemann eier av Svaberget camping. Etter en dialog med SinkabergHansen så de ikke dette som noen optimal løsning for deres del. Dermed ble det  forhandlinger og en endelig avtale som innebærer salg av Svaberget Camping. Paret Hoesmann/Günnemann eier i dag Heilhornet gjestegård, og har nå planer om å etablere en campingplass et annet sted i Bindal.

– Vi har stor forståelse for at Bindalssmolt trenger areal til utvidelse. Skulle det komme til utbygging på det nærliggende området, ville det i praksis fungere dårlig opp mot virksomheten ved campingen. Vår konklusjon ble derfor at det beste er å avvikle virksomheten ved Svaberget, og heller satse på camping og reiseliv på en annen lokalitet i nærområdet, sier Timo Hoesmann og Claudia Günnemann.

En del av virksomheten på land

For konsernet SinkabergHansen AS vil overtakelsen og muligheten for å bygge opp en vesentlig større virksomhet rundt smolt og settefisk ha stor betydning. Foruten kjøp av Svaberget Camping, har Bindalssmolt/SinkabergHansen også opsjon på erverv av arealet tilhørende Statskog.

– Vår intensjon er å bygge en effektiv fabrikk, blant annet for produksjon av stor smolt. Dette vil ha vital betydning for hele konsernet i et perspektiv på sannsynlig 20 til 30 år. I realiteten handler det om å flytte en del av virksomheten opp på land, noe som ikke minst vil bli en kjempeviktig brikke i den pågående lusekampen, sier Signar Berg-Hansen.

Et positivt steg for framtida

SinkabergHansen har i dag 180 fast ansatte og virksomhet både på Namdalskysten og Sør-Helgeland. Samlet omsetning i 2015 var på vel 1,35 milliarder kroner.

– Bindalssmolt produserer om lag 400 tonn smolt, fordelt på cirka 3,5 millioner individ. I første trinn av den nye fabrikken vil det trolig produseres rundt 1.000 tonn. Den samlede planen blir et betydelig økonomisk løft, per i dag antatt til å ligge i området 100 til 150 millioner kroner, opplyser Signar Berg-Hansen og Roar Myhre. Sistenvente er økonomisjef i konsernet.

Finn Sinkaberg er daglig leder i SinkabergHansen. Denne avtalen ser han på som et  positivt steg inn i framtida.

- Utvidelse og oppgradering på Svaberget blir selve fundamentet for hele vår framtidige virksomhet, sier Finn W. Sinkaberg.