Da årets tildeling av midler til idrettsformål i Bindal skulle gjennomføres i Bindal formannskap i juni ble det gjort et svært omstridt vedtak.

Rådmannen hadde innstilt til at Indre Bindal skytterlag skulle få 14.000 kroner fra potten som er avsatt til "idrettsformål", men etter en klage fra Bindal idrettsråd og påfølgende diskusjon i formannskapet fikk ikke skytterlaget tilskudd. Dette fordi skytterlaget ikke er medlem i Norges idrettsforbund og at flertallet i formannskapet derfor mente at de ikke kunne få penger fra idrettsformål-potten. I stedet fikk Bindal idrettsråd 14.000 kroner i tilskudd.

Foreslår at klagen imøtekommes

Indre Bindal skytterlag klaget på avgjørelsen, og nå skal saken opp til ny behandling i formannskapet 20. oktober. Der innstiller rådmannen til at skytterlaget skal få penger likevel. Han skriver følgende i sin innstilling:

- Klage fra Indre Bindal skytterlag på formannskapets vedtak i sak 22/16 imøtekommes da formannskapet er enige i skytterlagets argumenter.

Det foreslås at skytterlaget får 14.000 kroner og at Bindal Idrettsråd får 3.000 kroner.

- Bindal idrettsråd søkte om 3.000 kroner, men siden Terråk idrettslag ikke søkte om kulturmidler i år, mente idrettsrådet at de selv skulle ha 14.000 kroner som skulle gå til «felles tiltak for idretten i Bindal». Rådmannen mener at ved å redusere støtten til idrettsrådet isteden for å redusere støtten til idrettslagene, blir ikke idrettslagene skadelidende og det blir ikke behov for de «felles tiltak» som idrettsrådet foreslår, redegjør rådmann Knut Toresen.

Vil gjøre om på systemet

Han ønsker også å unngå lignende situasjoner i framtiden:

- Rådmannen vil i budsjettforslaget for 2017 foreslå å gå tilbake til praksis før 2007, der det var to budsjettposter for kulturmidler til idrett- og friluftsformål; én for søkere innenfor Norges idrettsforbund, og én for andre søkere, skriver Toresen i saksframlegget.