Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gir ikke Småkraft AS tillatelse til å bygge Bjørnåa kraftverk i Bindal, grunnet negative konsekvenser for landskap, reindrift og biologisk mangfold.

Bjørnåa kraftverk var planlagt med en forventet årlig produksjon på 11,5 GWh. Dette tilsvarer strømbruken til rundt 575 husstander.

Avslaget begrunnes med at kraftverket ville ført til negative konsekvenser for landskap og reindrift i eit viktig område for reindriften. NVE skriver i sin pressemelding at de også har lagt noe vekt på ulemper for biologisk mangfold, men NVE mener dette kan avbøtes i større grad enn ulempene for reindrift og landskap. NVE registrerer at Fylkesmannen er kritisk til prosjektet og at fylkeskommunen har hatt innvendinger mot en utbygging.

NVE mener samlet sett (se hele vedtaket her) at de de negative virkningene er større enn nytten av tiltaket for allmenne og private interesser og gir derfor ikke tillatelse til bygging av Bjørnåa kraftverk. Det var Bergens-selskapet Småkraft AS som hadde sendt inn søknad om kraftverket.