Totalt reiste 9.763 passasjerer over Brønnøysund i september. Det er en økning på 11,9 prosent, og skyldes hovedsaklig en kraftig økning i offshoretrafikken. Hele 1.437 av det totale antallet reisende passasjerer skulle til og fra offshore-installasjoner fra Brønnøysund lufthavn i forrige måned. En økning på 54,2 prosent i forhold til samme måned i fjor. Antall helikopterturer økte med 24 prosent.

Antall innenlandspassasjerer (nesten utelukkende Widerøe-flygninger) utgjorde 8.326 passasjerer. Også her ble det en økning, på 6,9 prosent.

Flyr til "Deepsea Bergen"

Økningen i innenlandstrafikken (Widerøe-flygninger) var på knapt 7 prosent i september, noe som antakelig også har sammenheng med økningen i offshoretrafikken.

Så langt i år har 80.945 passasjerer passert inn og ut av Brønnøysund lufthavn. Det er en økning på 5,1 prosent i forhold til fjoråret. Offshoretrafikken har økt med 22,7 prosent så langt i år, med 10.437 passasjerer.

I tillegg til flygningene til Norne og Skarv har det den siste tiden vært flere rigger på besøk. Akkurat nå gjennomføres det, i tillegg til de faste installasjonene Norne og Skarv, flygninger ut til "Deepsea Bergen" - en rigg som skal i gang med boring av prospektet Cape Vulture.

Trenger enda flere brønner

Den nye brønnen som skal bores ligger cirka 6 kilometer nord for Norne - 170 kilometer vest fra Vega. Statoil, som er kontraktsgiver på boringen, håper å gjøre et olje- eller kondensatfunn som kan polstre produksjonen ved Norne.

– Vi har forventninger til at dette prospektet kan bidra med viktige volumer til Norne-lisensen. Brønnen er en viktig del av videreutviklingen av dette området, sier Statoils pressetalsmann Morten Eek til offshore.no.

Boringen vil ta mellom 30 og 40 dager. Statoil vedtok tidligere i år å utvide levetiden til Norne med 15 år, og har derfor behov for mer råstoff til produksjonsskipet.

– Vi arbeider med å modne frem andre prospekter for boring i dette området. Det er viktig for de langsiktige planene for lisensen, sier Eek.

Bra passasjerutvikling på Helgeland

Det har vært en trafikkøkning også ved de andre flyplassene på Helgeland. Mo i Rana har hatt 82.383 passasjerer innom så langt i år, en økning på 8,9 prosent. Mosjøen øker med 2,8 prosent til 43.632, mens Sandnessjøen står omtrent i ro på 56.726 passasjerer så langt.