Regjeringen ønsker å bidra med grensekontroll og livreddende innsats til sjøs i Hellas. Derfor forlenges stasjoneringen av redningsskøyta «Peter Henry von Koss.»

– Det siste året har vi reddet tusenvis av mennesker og regjeringens beslutning bekrefter at Redningsselskapets innsats nytter. Jeg er stolt av jobben som mannskapet på redningsskøyta i Hellas utfører og at dette viktige samfunnsoppdraget bidrar til å redde mange menneskeliv, sier Generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind på Redningsselskapets egne nettsider..

RS «Peter Henry von Koss» er en del av FRONTEX sin «Operasjon POSEIDON,» et sentralt tiltak i arbeidet med å redde mennesker i nød på Middelhavet. I oktober i fjor fikk mannskapet på "Peter Henry Von Koss" beskjed om at flere hundre personer lå i sjøen etter at båten de satt i sank mellom Tyrkia og Lesvos.  Sømnaværingen Trygve Johansen var maskinist ombord på redningsskøyta, og deltok i redningsarbeidet.

Generalsekretær Rikke Lind mener erfaringen fra operasjonen i Hellas gjør beredskapen langs norskekysten bedre.

– Vi får verdifull trening og erfaring i redningsarbeid med store menneskemengder. Våre mannskaper tar denne kunnskapen med seg til redningsskøytene hjemme, sier Lind.

Hittil har Redningsselskapet selv dekket det meste av lønnsutgiftene og deler av driftskostnadene til oppdraget i Hellas. Generalsekretær Rikke Lind mener derfor staten bør bidra i større grad.

– Vi forutsetter at Redningsselskapet får sin rettmessige andel av bevilgningen til dette formålet. Dette er en f