Og vinnerne er:

Bente Iversen

Iselin Heimstad

Ieva Jansone

Børge Olsen

May-Elin Storheil

Gratulerer! Billetten kan hentes i resepsjonen til Brønnøysunds Avis i Storgata 23 (inngang på baksiden) fram til klokken 16. Etter det kan de hentes på samfunnshuset.

Tradisjon

Siste torsdagen i september feires fårikålens festdag. Å lage fårikål er ikke vanskelig, selv om det tar litt tid.

Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt har hodekål vært en del av den klassiske fårikålen i all tid. De melder at hver nordmann spiser cirka 2,3 kg hodekål per innbygger i året, som svarer til 1-2 vanlige hodekål. Forbruket har sunket de siste årene, men den er fortsatt på topp 10-lista, ifølge dem.

Gammel kål

Viltvoksende hodekål har vært kjent i middelhavsområdet i nesten 5.000 år, og romerne, som kalte den brassica, tok den med til resten av Europa, i Norge har den vært en del av kostholdet siden 1600-tallet.

Skal man tro opplysningskontoret (som tross alt har som del av sin rolle å selge hodekål) har kålen også lavt energi- og fettinnhold og er en kilde til protein som bidrar til vekst i muskelmasse. Hodekål har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Den er også en kilde til kalium som bidrar til normalt blodtrykk, og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Vinn billetter

Men nok om kål. Liker du fårikål? Det gjør vi. Torsdag arrangeres Fårikålens festdag på samfunnshuset i Brønnøy. Kokkenes mesterlaug Sør-Helgeland står for maten.

Vi har fem billetter til etegildet, og alt du trenger å gjøre for å vinne en billett er å skrive navnet ditt i kommentarfeltet. Vi trekker fem vinnere klokka 13.00 torsdag.