BAnett har omtalt Raymond Hagens tur til Nord-Korea. Han reiste inn i landet 12. august, og var der i 11 dager.

Foredrag

– Veldig mange vil høre om dette landet. Dette er nok det landet folk vet minst om, og mener mest om, sier han, som fra før av har besøkt over 50 land.

– Hva skal du snakke om?

– Jeg skal fortelle en del historier om hva jeg selv har opplevd der. Jeg blir intervjuet av Hege Sæthre Lind, som skal konfrontere meg fra sitt utgangspunkt om Nord-Korea, så får vi se om vi blir enige, humrer han muntert.

Vet de at de lyver?

Noe av de som slår ham etter turen, og som han vil komme inn på, er hvor stor forskjell det er i hva som er sannhet i resten av verden, og sannhet i Nord-Korea.

– Jeg kommer til å gi en del eksempler på hvor flinke Nord Korea er til å fortelle sin historie, og sine historier. Samtidig vet jeg ikke om guidene som fortalte oss historier visste at de de sa ikke var sant. Vi kommer til å komme inn på propaganda, et ord som til min store overraskelse var positivt ladet i Nord Korea. Det blir flere historier rundt dette, sier Hagen.

Landet der alt fungerer – nesten

Noe av det som overrasket ham med landet var så annerledes.

– Jeg skal fortelle om det jeg opplevde, og hva som overrasket meg. Få steder har vært så fjernt fra det jeg forventet. Det er et land der alt fungerer – nesten. Det er også et land som sliter deg ut. Jeg har aldri vært så mentalt sliten etter en reise i et land som da vi kom tilbake til Kina, forteller han.

Det blir også tid til en del historier om pussige hendelser.

Bildet er tatt på en barnehage i en kooperativ gård utenfor Wonsan i Nord-Korea. Foto: Raymond Hagen