I løpet av lørdagskvelden og natten har det vært en rekke hendelser på Helgeland som politiet har sett seg nødt til å rydde opp i.

Allerede klokken 21.36 lørdag meldte politiet at de måtte ta rede på en 15-åring som en UP-patrulje hadde truffet på i Mosjøen. Vedkommende ble anmeldt for drikking på offentlig sted.

I 1-tiden ble en mann i 30-årene stoppet i trafikkontroll i en 80-sone i Leirfjord. Vedkommende holdt en fart på 117,5 km/t, og mannens førerkort ble dermed inndratt. Grensen for førerkortbeslag i 80-sonen er 116 km/t.

I 1.30-tiden måtte politiet ut og bistå en overstadig beruset jente i sentrum av Sandnessjøen. Hun ble kjørt hjem. Omtrent samtidig måtte en patrulje på Mo i Rana rykke ut for å kontrollere en overstadig beruset mann.

Et kvarter senere var det politiet i Mosjøen sin tur til å rykke ut for å ta vare på en overstadig beruset kvinne i sentrum.

I 2.30-tiden ble det meldt om en tildragelse i sentrum av Mo i Rana, melder ønsket ambulanse til stedet.

Et kvarter senere ble det meldt om en overstadig beruset person i Mosjøen sentrum. Politiet rykket ut, konstaterte at mannen ikke kunne ta rede på seg selv og kjørte vedkommende i fyllearresten.

Klokken 2.46 blir det meldt om bråk på en adresse i sentrum av Mo i Rana. Patruljen rykket ut og fant en mann som ble brakt inn til politistasjonen. Vedkommende måtte sove ut rusen i politiets arrest.

Like etter dette, klokken 2.49, ble det meldt om festbråk ved en adresse isentrum av Mosjøen. Her fant politiet cirka 20 festdeltakere. Festen ble erklært over av politiet og huseier fikk et muntlig pålegg.

Klokken 2.54 kom det ny melding om tildragelse i sentrum av Mo i Rana. Politiet rykket ut, men det var rolig på stedet ved ankomst. Politiet fikk beskjed om en mulig anmeldelse over helgen.