Mariette Korsrud er leder av NHF Brønnøy, som er en interesseorganisasjon for handikapede i kommunen. I et leserbrev på trykk i tirsdagens BA gir hun uttrykk for en skummel utvikling.

– Når du blir fortalt, av medlemmer i NHF Brønnøy (Brønnøy Handikapforening), at det er mennesker i Brønnøysund som morer seg med å opptre truende i trafikken overfor forflytningshemmede når de skal krysse en gate, og gir uttrykk for at de syns det er artig når disse blir skremt og mister balansen, da tror du ikke det du hører, sånn med en gang. Men så tror du det jo selvfølgelig fordi du vet at de som forteller deg det aldri ville si noe som ikke er sant om en slik sak, skriver hun i leserbrevet.

  • Les hele innlegget nede i saken

Skremmer bevisst

Hun understreker til BAnett at hun stoler på utsagnene fra medlemmene.

– Det er bilister i Brønnøysund som bevisst skremmer forflytningshemmede, sier hun.

Det er nytt for henne at dette skjer.

– Jeg har aldri hørt om det før, sier hun.

– Ville ikke skrønet

Gjennom oppslag i media har hun registrert at politiet mener det er problemer med råkjøring i ungdomsmiljøene.

Ifølge medlemmer i NHF Brønnøy er det altså ungdommer som skal ha stått for den skremmende kjøringen.

– Jeg kjenner jo medlemmene, og vet at de ikke ville skrønet om slike saker. Og jeg så også på de at de var sjokkerte. De syntes dette var veldig vanskelig. Mine medlemmer sa at dette var ungdommer, sier hun.

Trygg Trafikk: – Helt horribelt

Kari Vassbotn, leder i Trygg Trafikk Nordland, reagerer med vantro da hun kontaktes av BAnett.

– Det er jo en helt horribel adferd. Vi har alle plikt til å oppføre oss med all mulig varsomhet i trafikken. Å skremme noen er ikke bare utrolig frekt, det er også ulovlig, sier hun.

Ifølge vegtrafikklovens §3 skal alle ferdes aktsomt og hensynsfullt i trafikken.

– Dette håper jeg det blir en slutt på, alle har rett til å ferdes trygt i trafikken, slår hun fast.

BAnett har forsøkt å innhente kommentar fra politiets operasjonssentral, men den henviser til lokal lensmann for kommentar.

Leserinnlegg

Noen ganger må man spørre opp igjen for å være helt sikker på at man har hørt riktig.

Når du blir fortalt, av medlemmer i NHF Brønnøy (Brønnøy Handikapforening), at det er mennesker i Brønnøysund som morer seg med å opptre truende i trafikken overfor forflytningshemmede når de skal krysse en gate, og gir uttrykk for at de syns det er artig når disse blir skremt og mister balansen, da tror du ikke det du hører, sånn med en gang.

Men så tror du det jo selvfølgelig fordi du vet at de som forteller deg det aldri ville si noe som ikke er sant om en slik sak.

Hvordan skal man få dem som gjør noe slikt, og det var dessverre ungdommer, til å skjønne at dette er en oppførsel som viser et syn på andre mennesker som er helt forkastelig. Det mangler noe i den grunnleggende oppdragelsen og respekten for andre mennesker. Det er trist for dem som gjør det at de er så små i seg selv at de, for å føle seg som noe til karer, må velge noen å ha det «artig» med, det vil si plage, som overhodet ikke er i stand til å ta igjen. Slutt med det og oppfør dere som skikkelige folk. Ta hensyn.

Politiet i Brønnøy er orientert om dette og vi oppfordrer alle som måtte være så uheldige å bli vitne til slik oppførsel, om å sikre bevis og melde fra til dem med en gang.

Mariette Korsrud, Leder NHF Brønnøy (Brønnøy Handikapforening)

Dette leserinnlegget sto på trykk i BA tirsdag 20. september.