Sesongens kanskje sterkeste resultat for BIL var borteseieren over MIL i juni. BIL slo Mosjøen 1-2 i den kampen.

MIL ligger på andreplass på tabellen, bare tre poeng bak Junkeren som leder, foran dagens oppgjør mot BIL på kunstgressbanen i Brønnøysund.

BIL ligger på 10. plass av 12 lag, og skal spille i 4. divisjon neste år. Mosjøen beholder høyst sannsynlig plassen i 3. divisjon, men kan sikre plass med seier i dag.

Det er altså MIL som trenger poeng i dag, men BIL-spillerne mangler neppe motivasjon til et slikt oppgjør.

BIL begynte best

Mosjøen ledet 2-0 til pause. MILs førstemål var det tidligere BIL-spiller og vevelstadværing Stian Kristiansen som stod for.

0-2 kom på corner, som MIL hadde mange av i førsteomgang. Morten Olsens heading triller i mål via stolpen.

BIL var best de første 10-15 minuttene, men etter hvert festet Mosjøen grepet på hjemmelaget.

Ballsterke midtbanespillere sendte en rekke presise langpasninger ut til dyktige MIL-flankespillere som igjen omsatte dette til en rekke gode muligheter for gjestene.

BIL var frempå ved et par anledninger med gode kontringer, men fomlet vekk sjansene i nest siste eller siste trekk.

Nettkjenning for BIL

Andreomgang begynte bra for BIL, som fikk en redusering etter cirka 15 minutter. Andreas Blomstervik Hansten satte inn en "ferdigscoret" pasning etter et flott BIL-angrep.

Like etterpå rakner det fullstendig i BIL-forsvaret. Tobias Lund Korsgaten feilberegner når han skal heade ut et langt MIL-oppspill. Tommy Horn står langt ute og en MIL-angriper får en gratismulighet av de sjeldne. Morten Olsen får trille ballen enkelt i mål. 1-3.

BIL presser på og skaper flere gode muligheter med fine bakromspasninger mot Espen Øverås og Suhayb Samatar. Sistnevnte blåste imidlertid ballen bort til idrettshallen da han fikk muligheten fra 8 meter.

Sikret plassen i 3. divisjon

Da det gjenstod to minutter igjen av kampen får MIL et nytt gratismål fra BIL-forsvaret. BIL-keeper Tommy Horn er langt ute igjen når Marius Heide Horn taper en duell om ballen like utenfor egen 16. MILs Morten Olsen loobber ballen elegant i mål - fra sin posisjon bak Tommy Horn - og fullfører sitt hattrick.

BIL forsøker å presse på de siste minuttene, men kampen ebber ut i 1-4.

Hjemmelaget hadde mye bra spill, men tapte nok en gang for et bedre lag. Mosjøen var gode bakover og hadde grei kontroll på kampen. Selv om to av målene kom etter rot i BIL-forsvaret kunne Mosjøen også ha scoret flere med eget spill. Alt i alt en fortjent seier til gjestene, som dermed sikrer sin plass i 3. divisjon neste år.