Det var torsdag forrige uke at politiet rykket ut til en adresse i Mosjøen etter at en mann i 20-åra skal ha oppført seg truende mot en mann i 30-årene.

Tok seg inn hos bekjent

Ifølge avisen Helgelendingen skal mannen ha tatt seg inn i huset til en bekjent på Trofors, og ha avfyrt flere skudd med et haglegevær. Dette skal ha funnet sted i 21-tiden på kvelden.

– Litt over klokka 2 på natta ble mannen pågrepet i en bolig i Mosjøen, opplyser jourhavende jurist, politiinspektør Sølvi Elvedahl i Nordland politidistrikt til Helgelendingen.

Mannen som ble pågrepet i Mosjøen på torsdag er nå siktet for drapsforsøk, og selve pågripelsen skal ha funnet sted uten dramatikk.

Varetektsfengslet

Både siktede og fornærmede skal være såkalte kjenninger av politiet.

– Mannen som nå er varetektsfengslet er en person som politiet kjenner fra tidligere. Vi vet ikke om rus var en del av bildet her, men det er en av analysene som vi venter på, sier Elvedahl til NRK Nordland.

– Nå forsøker vi å finne ut forløpet og motivet. Det gjenstår en del etterforskning, og saken blir prioritert av oss. Det er en alvorlig sak, der strafferammen er fra 8 til 21 års fengsel, legger hun til.