Det var tirsdag 30. august at to motorsykkelførere fra Brønnøy ble påkjørt av en personbil på E16 ved Hønefoss i Buskerud. De to er menn i femtiåra. Den ene av de to ble sendt til Oslo universitetssykehus med alvorlige skader. Ruben Martinsen døde av skadene torsdag 8. september, og navnet er frigitt av familien.

Kontaktet politiet om tidligere kjøring

Etter ulykken har folk tatt kontakt med politiet om den siktede sjåføren.

– Noen har tatt kontakt med oss om sjåføren, med opplysninger om den tidligere kjøreadferden til siktede. Etterforskningen vil søke å finne ute om det er hold i påstandene, sier politioverbetjent Geir Hermansen på Hønefoss politistasjon til BAnett.

På grunn av ulykkens tragiske utfall sier han at det er naturlig å se på om sjåføren har vært innblandet i uhell før, om han har blitt tildelt prikker i trafikken.

– Derfor ønsker vi også å se nærmere på hans kjørehistorikk. Om han har meldinger, og tidligere advarsler. Vi ønsker ikke å utdype ennå, det kommer an på relevansen, og vi ønsker ikke å si noe om det før han er avhørt. Dette kan være påstander som kan ha hatt naturlige forklaringer, forteller han.

De som har tatt kontakt med politiet vil bli avhørt om disse tipsene.

Venter svar på tekniske undersøkelser

Nå venter politiet på resultater fra etterforskningen før det blir aktuelt med enda et avhør.

– Siktede blir ikke avhørt igjen før de tekniske undersøkelsene er klare. Vi ønsker å samle inn informasjon før vi går inn på et nytt avhør

Det er i hovedsak resultatene av fire tekniske undersøkelser man venter på. Statens vegvesens ulykkesgruppe skal fastslå hastigheten, mobiltelefonen skal undersøkes for å finne ut om han snakket i den på ulykkestidspunktet, bilen skal undersøkes for feil, og det er tatt blodprøve for å avdekke eventuell rus.

– Jeg er ikke sikker på når rapporten kommer, men har bedt om at den gis førsteprioritet, sier Hermansen.

Det har ikke tilkommet nye vitner til selve ulykken.

Siktede har det veldig vondt

Mannens forsvarer er advokat Andrea Wisløff.

– Han synes selvfølgelig at dette er en tragisk hendelse. Og han har det veldig, veldig vondt. Jeg vil presisere at i slike saker er det ofre på begge sider, sier hun til Ringerikes Blad (krever abonnement).

Advokaten ønsker overfor Ringerikes Blad ikke å gå inn på hva hennes klient har forklart om hendelsesforløpet, og vil heller ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Hadde kjørt av veien

Hermansen har tidligere fortalt at de to motorsyklistene fra Brønnøysund hadde kjørt av E16.