Brønnøyværingen Kjell Inge Johnsen har sendt en presentasjon "angående prosjekt rettet mot fritid/reiseliv/turisme på Hamnøya" til Vevelstad kommune. Formannskapet fikk den forelagt av rådmannen onsdag.

Fyplassutvidelse

- Vi arbeider med helhetlige planer rettet mot fritid/reiseliv/turisme i innlandet og på kysten på Helgeland der helårlige tilbud står sentralt. Men vi vet at omlag 50 prosent av turistene som vil ha Helgeland som et alternativt reisemål, vil ha andre tilbud enn det de vil finne i Brønnøysund - mellom annet hva gjelder innkvartering. Vi vil gjerne være med å realisere tilbud også for disse - og gjerne på Hamnøya. Vi har vært i dialog med aktuelle grunneiere og de er, med unntak av én, positive til ideen vi har lansert. Hvordan et prosjekt på Hamnøya skal være utformet og hvilket innhold det skal ha, vil vi få komme tilbake til. Og politikerne og andre vil få rikelig anledning til å komme med innspill.

Idéen tar utgangspunkt i en utvidelse av Brønnøy lufthavn.

- Arbeid med sikte på oppgradering av Brønnøysund lufthavn til kategori 3C med 1.600 meter rullebane som kan betjene fly som kan nyttes i chartersammenheng er i gang. Fly med inntil 150 passasjerer og med rekkevidde til å nå hele Europa med 700 millioner innbyggere kan nytte en oppgradert flyplass, skriver Johnsen i presentasjonen.

Han ser videre for seg Brønnøysund lufthavn som innflygningsflyplass for store deler av Helgeland og Namdalen.- Omlag 50 prosent av turistene vil ha innkvartering nært til sentrum av Brønnøysund og gjøre seg nytte av de «urbane» tilbud man kan utvikle der. De øvrige vil ha andre tilbud – annen innkvartering – eksempelvis slikt tilbud en kan utvikle på Hamnøya.

- Jeg håper politikerne i Vevelstad, med bakgrunn i tilsendt materiale, kan gjøre seg opp en mening om hvorvidt et prosjekt rettet mot fritid/reiseliv/turisme på nordsiden av Hamnøya er ønsket. Uten at vi får slikt tilbakesignal, ser vi ikke at det er grunnlag for å bruke mer tid og ressurser på det, skriver Kjell Inge Johnsen.

Han informerer også om at han er med på et lignende prosjekt i Dønna sammen med Snorre Stinessen.

- Når kommunen har behandlet arealplanen – forhåpentligvis i løpet året, framgår det av presentasjonen.

- Lite konkret

Formannskapet etterlyste konkrete planer og søknader å ta stilling til, og endte med å ta Johnsens presentasjon til orientering.

- Vi har sagt at vi skal lufte initiativet i formannskapet. Det er ikke veldig konkret og alt avhenger av at flyplassen i Brønnøysund blir utbygd. Foreløpig er det ingen søknader å ta stilling til. Området det er snakk om er et LNF1-område. Hvis vi får ønske fra grunneiere om regulering sier vi velkommen. Men vi kan ikke gjøre så mye før vi får noe mer konkret å forholde oss til. Vi vet at han har presentert tilsvarende planer i andre kommuner, som har takket nei, sier ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Formannskapsmedlem Hilde Elise Pedersen har også fått tilsendt presentasjonen.

- Hvis grunneiere tar initiativ skal vi være behjelpelig. Men ut fra det som ligger på bordet i dag, har vi ikke noe å ta stilling til. Jeg klarer ikke å se helt hvor langt man har kommet med forretningsidéen, konkluderte Pedersen.