Det er OK Kristoffersen entreprenør AS som på Vegne av Thon har søkt Brønnøy kommune om å få rive husene i Torghattens gate 23 og 19 samt Valveien 24, 20 og 18.

Alle husene eies av Thon Hotellbygg AS. Ifølge søknaden er formålet med rivingen forberedelse til bolig/nærings-bygg i framtiden.

Rådmannen vil tillate riving

Får bare rive fire av fem

Det er likevel en forutsetning i rådmannens innstilling.

– Planutvalgets anbefaling og aksept til riving forutsetter at hager og vegetasjon bevares. Bolighus i Valveien 24 kan ikke rives før ny regulering er avklart

Det betyr at Thon får rive fire av fem hus, om planutvalget vedtar rådmannens innstilling.

Hva skal området brukes til?

Kristoffersen har allerede gitt uttrykk for at man skal forsøke å bevare hager og vegetasjon.

Da BAnett kontaktet Kristoffersen tidligere, henviste han  til Thon for spørsmål om hva området skal brukes til.

Ole-Christian Hallerud, konserndirektør eiendomsutvikling i Thon eiendom, sa da til Brønnøysunds Avis at det ikke er avklart hva som skal bygges på tomtene.

–  Vi jobber med ulike planer.

Sikre på at de vil gjøre noe

– Hvorfor søker dere nå om å rive?

– Vi er såpass sikre på at vi vil gjøre noe på tomten.

– Hva tenker du om huset som blir liggende alene i Valveien 16?

– Alle våre prosjekter tar hensyn til at vi ikke eier alle husene.

– Når begynner der eventuelt å rive?

– Akkurat når har vi ikke tatt stilling til. Vi sørger for å innrette oss, så vi kan rive raskt så snart vi vet hva vi vil sette opp der, sa Hallerud.

Forventer nybygg

Valveien 16 grenser til to av husene som skal rives, men der eies tomt og hus av Brønnøysund-registrene Søren Nielsen AS. Styreleder Jon Christian Syvertsen hadde følgende kommentar til søknaden:

– Vi er kjent med, gjennom varsel i egenskap av nabo, og oppslaget i BA at Thon søker om rivetillatelse. Vi legger til grunn at slik riving vil bli etterfulgt av nybygg.

Ordfører Johnny Hanssen sa at det er flere hensyn å ta.

– Jeg kjenner lite til hva de tenker og hvordan det skal ut. Fortetting i sentrum har vært på agendaen i flere år. Det er fornuftig å øke arealutnyttingen i sentrum. Samtidig har vi estetiske hensyn å ivareta, Brønnøysund som kystby. Det er jo en utfordring i seg selv når det kommer nytt registerbygg. Så her er det flere hensyn å ta, sa han.