Rektor ved Brønnøysund barne- og ungdomsskole (BBU) har tidligere bedt Brønnøy kommune om å kjøpe marka sør for skolen for å gi elevene større uteområde for fysisk lek og aktivitet.

I juli gjennomførte BBU et møte med Stefansen-familien, der tomta mellom BBU og sykehjemmet, som tilhører familien, var tema.

– Det er det at skolen bruker en del av skogen, blant annet til SFO, og jordet. Vi bor nært inntil skolen, og da pappa levde fulgte han opp en del, og hadde avtaler med rektor. Nå når han er borte følte vi behov for å formalisere litt, sier Line Maria Hammerlund på vegne av familien.

Kan selge

Ifølge Hammerlund er ikke familien fremmede for å selge tomta.

– Får vi et tilbud, vurderer vi det, det er ikke et absolutt nei fra oss. Vi er også villige til å gå med på leie. I dag bruker jo SFO skogen, det er ikke noe avtale eller vederlag for det. Vi regner med at vi ikke hadde fått låne grunn av kommunen helt gratis, peker hun på.

– Det kommer helt an på tilbudet. Det må være attraktivt for kommunen å eie jordet der. Det er jo midt i smørøyet, og regulert for fritidsformål, sier hun, etter et orienteringmøte over telefon med eiendomssjef Arnt Ståle Sæthre i Brønnøy kommune.

De har likevel en forutsetning for et eventuelt salg.

– Det store treet betydde mye for pappa, og vi vil gjerne beholde det.

Privat område

Et problem for familier er at de opplever at folk som går over tunet ikke innser at det er privat område, og blant annet forsyner seg av bær fra deres busker.

Etter møtet har de fått en velkommen beskjed.

– Stien skal asfalteres og at det skal skiltes at det faktisk er privat område, og at kirsebær og rips ikke er til fri benyttelse, sier Hammerlund.

Avventer møte

Eiendomssjef Arnt Ståle Sæthre i Brønnøy kommune ville ikke si noe konkret om kommunens ønsker før møtet med familien.

– Jeg har ikke vært i møte med familien ennå, men vi skal ha et møte denne uka for å få klarhet i hva vi skal diskutere, så får man se etter hvert, sa han da.

– Men kommunen anerkjenner behovet for større areal?

– Skolen har gitt uttrykk for et ønske om større uteareal, det er nok ingen hemmelighet.

Han vil likevel ikke spekulere i hvordan man skal finne en løsning.

– Men hvordan man kan løse det kan variere, enten leie, kjøp eller noe annet, men det avhenger av hva familien ønsker, sier han.

Terje Heggheim har prioritert de ønskede områdene i rekkefølge én til tre.