Inne i Cubus-bygget i Storgata har det vært snekret og arbeidet en tid. Nå tar Stein Brekk og Laila Knygh Brekk bladet fra munnen.

– Vi flytter Kred til Cubus-bygget, sier Stein Brekk.

Har vokst ut av lokalene

Kred har vært i de samme lokalene i åtte år, siden 15. februar 2008, før det har lokalene vært brukt av andre utesteder siden 90-tallet. Men nå er det snart over for Kred i lokalet.

– Årsaken er kort og godt at vi må gjøre noe for oss selv, og noe nytt for kundene våre, sier Stein.

– Vi har vokst litt ut av lokalene, skyter Laila inn.

– Ja. I dag jobber vi over to etasjer, og vil gjerne jobbe på en etasje. Å løfte tunge fat opp og ned trapper er ikke akkurat HMS, sier Stein.

Før jul skal de være klare i de nye lokalene.

Skal ha «minikulturhus»

Planen i Cubus-bygget er at de skal få mer fleksible lokaler, blant annet med to scener. Den ene skal være noenlunde som den Kred har i dag, men i tillegg skal de ha en storscene.

– Et minikulturhus, vil jeg kalle det. Dette gir oss muligheten til å ta de artistene som er på turné, som er for store for vår scene, men kanskje heller ikke passer i samfunnshuset, mener Stein Brekk, som også sier at de ønsker større fleksibiltet.

Dagens lokaler er lite hensiktsmessig utformet, barddisken står like ved inngangen, og det skapes mange flaskehalser. Nye lokaler vil gjøre det mulig å bygge fra bunnen av, slik de ønsker det.

Mer mat i nytt kjøkken

Ett område der de håper å kunne utvide er matserveringen.

– Vi ser at vi selger mye mat, så vi gjør mer ut av det. Vi har i dag noe som er definert som et kjøkken, men som ut fra plassen knapt er det. Vi vil også ha bedre arbeidsmiljø for de som arbeider med maten.

– Hvordan skal dere videreføre Kred i nytt lokale?

– Kred betyr kredibilitet. Troverdighet. Vi skal fortsatt være troverdighet. Vi skal fortsatt lage god mat, ha gode konserter, muligheter for enda bedre eventer, en større scene, med muligheter til å ha mer enn bare rene konserter.

Liker ikke nedleggelser

De beklager at det legges ned butikker i Storgata.

– Vi satser oppe i alle de dårlige nyhetene i Storgata. Det er kjempeleit at flere legger ned i det siste. Nå må vi stå opp og snu en dårlig utvikling, jeg liker det ikke i det hele tatt, sier Stein og rister på hodet.

– Flytter dere fordi dere på lengre sikt kan spare på drift?

– Jeg vet ikke om vi kan spare penger, men potensialet er nådd her. Vi sliter med å få ut folk. Vi må gjøre noe for å få folk ut, svarer Laila.

– På kort sikt for å tjene penger hadde vi bare lagt ned og solgt alt. Vi bruker faktisk mye egenkapital på å satse nå. Det er ei omfattende satsing, og vi håper at kommunens befolkning er med på laget, fortsetter Stein.

Stolt av Kred

Han er klar på at han er stolt av hva man har oppnådd så langt.

– Vi har seks årsverk, og 20 hoder som har Kred-logo på arbeidsskjorta. Jeg er stolt av det. Det er ganske mange i sving i løpet av et år. Dette er like mye livsstil, to og et halvt år er snittiden for drivere i restaurantbransjen. og det har vi jo passert for lengst, sier han.

– Hva er motivasjonen?

– Det er ikke en dag som er lik, faktisk. Det skal godt gjøres, sier han, mens Laila nikker.

Kred flytter over tid fra Corner-bygget til Cubus-bygget i Storgata i Brønnøysund. Laila Knygh Brekk og Stein Brekk er klare på at de nye lokalene vil gi nye muligheter. Foto: Simon Aldra