I juni i år gikk NRK Brennpunkt ut og søkte dokumentasjon fra fiskere for å lage et dokumentarprogram om oppdrettsnæringen og de miljømessige konsekvensene av økt satsning på oppdrett.

Rekefisker Tor Inge Larsen fra Brønnøysund sier til avisa Helgelendingen at han snakket med NRKs Brennpunkt-redaksjon om dette.

– Ja, jeg er blitt kontaktet og jeg synes det er flott at NRK retter et søkelys på denne næringen, sier Larsen til avisen.

NRK har fått mange tips om sviktende fangst eller ødelagt fangst av både fisk og reker. De ønsker også at fiskerne skal bidra med dokumentasjon i form av video eller bilder. Til avisen sier de at dette omhandler situasjonen for hele landet og at også oppdrettsselskap og forskere er kontaktet. De holder døren åpen for å komme til Helgeland i september og dokumentaren skal etter planen sendes på NRK1 i løpet av november.

– Jeg er kritisk til at oppdrettsnæringen skal få mer areal på bekostning av fiskerne. Jeg kan ikke skjønne at det skal bli rekruttering til fiskeryrket av det, sier Larsen til BAnett. Han kjøpte sin første sjark i 1997 og har vært fisker hele sitt voksne liv.