– Er du sikker på at det ikke er diesel nå?

Det er Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen som spør TTS-direktør Stein Andre Herigstad-Olsen, som for øyeblikket fyller bensin på en båt ved flytekaia.

– Vi får håpe det! svarer Herigstad-Olsen.

Etterlengtet

Stemningen er munter nok. Båtfolk har ettlyst bensinpumpe i flere år. Det skulle bero helt til mai i år før TTS tok kontakt med Brønnøy kommune og foreslo et samarbeid, der kommunen kunne bidra med 70.000 kroner av et totalbudsjett på 350.000 kroner, slik at man kunne få på plass en pumpe.

I ettertid har Denstad & Denstad AS fra Bodø montert pumpa, og lagt rør for bensin og diesel, mens Brønnøysund Elektriske AS har bistått med gratis el-montering, til verdi av rundt 40-50.000 kroner.

Fredag var det altså offisiell åpning, der både TTS og kommunen fikk beskue vidunderet.

Moderne diesel

– Det må også nevnes at dieselanlegget har EN590-diesel, sier Brynjar Einvik.

EN590 er en europeisk utslippsstandard som er renere. «Gammeldags» diesel kan gi problemer med moderne dieselmotorer, noe man altså unngår nå.

– Jeg er glad for at dette er på plass, det vil gjøre det lettere for alle som skal fylle bensin eller diesel på båt i Brønnøysund, sier Johnny Hanssen.

Vil løfte frem kystbyen

Herigstad-Olsen er enig.

– Dette bidrar til å løfte frem kystbyen Brønnøysund, slår han fast, og benytter anledningen til å skryte litt av Brønnøysund Elektriske.

Steinar Lilleås smiler, men lar Stein Kåre Nilsen svare.

– Nå skal den fungere, vi har testet et par ganger!

Pumpene er tilgjengelige via flytekaia ved siden av Esso-brygga. Foto: Simon Aldra