I et brev til landbruksetaten i Brønnøy kommune søker Hatten om å få omdisponere dyrket areal til utvidelse av parkeringsplassen ved Torghatten. Han mener at kapasiteten er blitt for liten etter mange år med trafikkøkning.

- De siste tre årene har det imidlertid vært tidvis kaotiske tilstander på parkeringen ved Torghatten. Barn og andre har beveget seg gjennom området ofte med overhengende fare for eget liv, skriver grunneieren.

Hatten påpeker også at politi og ambulanse har vært nødt til å parkere på vått og langt gress fordi parkeringsplassen har vært overfylt. Han skriver at han og kommunen i år har prøvd å bruke parkeringsplassen nedenfor feriesenteret kun til bussparkering.

- Dette har overhodet ikke fungert da skiltingen ikke respekteres. Derfor har jeg, som grunneier, bestemt at nok er nok nå. Jeg ønsker å starte snarest mulig med å utvide parkeringsplassen Torghatten som viste på vedlagte kart, og systematisere logikken på en bedre måte, skriver Hatten, som skriver at arbeidet skal være avsluttet til sesongen 2017.

Per Kåre Hatten mener at en ny parkeringsplass vil være sikrere. Foto: Bastian Øien Alstad