Sykehusdebatten på Helgeland ruller videre.

Brønnøysund kun aktuell som DMS

Neste onsdag er det styremøte i Helgelandssykehuset, på Scandic syv søstre i Sandnessjøen.

En av sakene er titulert «Kriterier for valg av lokalisering og tomt for sykehusbygg på Helgeland», der styret skal vedta kriteriene som skal ligge til grunn for lokalisering av nytt sykehusbygg på Helgeland.

I saksfremlegget for denne saken fremkommer det nemlig:

«En sammenstilling av kriteriene pekte ut de fire byene/tettstedene på Helgeland – Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund – som aktuelle for sykehusbygg (definert som bygg for spesialisthelsetjeneste). Brønnøysund er nevnt i denne sammenhengen som aktuell lokasjon for distriktsmedisinsk senter

Det vil altså si at det ikke levnes noen tvil om at enhver referanse til Brønnøysund betyr DMS.

Leirfjord helt uaktuelt

Kriteriene som vektlegges særlig etter høringsrunden er «Tilgjengelighet og nærhet til akuttfunksjoner for pasienter», «rekruttering/arbeidsplasser» og et nytt sjekkpunkt, nemlig «tilstrekkelig pasientgrunnlag».

Det er også klart fra saksfremlegget at «[f]orslagene om å inkludere Hemnes og Leirfjord kommune i videre utredning tas ikke til følge, da disse ikke samsvarer med medisinskfaglige kriterier, rikspolitiske retningslinjer og fylkesplan for Nordland», noe som nok bryter mot «kravet» fra åtte ordførere på Sør- og Ytre Helgeland om et sykehus på aksen Sandnessjøen-Mosjøen.