En mann i 20-årene fra Sør-Helgeland må møte i tingretten for et antall forhold. Det kommer frem i en tiltalebeslutning mot mannen.

Skal ha brukt vold mot politiet

Det var en lørdag i januar 2014, utenfor utestedet Kred i Brønnøysund, at det hevdes at mannen utøvde vold mot flere politifolk.

Ifølge tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Nordland skal han ha sparket en politistudent i låret, sparket og bittt etter en annen politibetjent og en lensmann, og «tok videre foten sin rundt hodene til henholdsvis politibetjent NN og lensmann NN», dette ifølge tiltalen for å unngå å bli pågrepet av politiet.

For dette er han tiltalt etter den gamle straffelovens paragraf 127, om vold mot offentlig tjenestemann.

Ventet ett år på tiltale

Det er også tatt ut tiltale for ordensforstyrrelse for samme situasjon, der han også skal ha ropt gjentatte ganger at han skulle drepe de derværende politifolkene.

Tiltalen for disse forholdene ble utferdiget av statsadvokaten intet mindre enn ett år og fire måneder etter det oppførte gjerningstidspunktet. Det er ikke kjent hva som ligger bak liggetiden, og hvorfor saken først er berammet for tingretten neste måned, rundt to år og åtte måneder etter at episoden skal ha funnet sted.

Lang liggetid hos politiet kan i noen tilfeller føre til nedsatt straff i straffesaker, noe som blant annet ble resultatet i en sak der en mann ble dømt til betinget fengsel for vold mot offentlig tjenestemann tidligere i år.

Skal ha stjålet båt i beruset tilstand

Mannen er også tiltalt for å ha stjålet en båt fra Sinkaberg-Hansen AS på Toft, og kjørt denne i fjæra, i mars i år. I denne saken er han også tiltalt for å ha ført motorbåt i beruset tilstand.

Denne tilleggstiltalen ble utferdiget etter bare tre måneder.

Hovedforhandling i saken er berammet i Brønnøy tingrett 27. september.