Tidligere har BAs Puss opp-gjeng forvandlet en stue og et bad for to heldige vinnere, men i år er det ungdomsrommet som står for tur.

Barnerom til ungdomsrom

– Målet med Puss opp er å glede noen med oppussing, samtidig som vi lager positive saker med bolig, interiør og oppussing som tema. I år har vi lyst til at en ungdom skal få sin drøm oppfylt. Vi vil lage et fantastisk ungdomsrom, som oppfyller de ønskene dagens unge mennesker har. Vinneren vil få det beste av løsninger, og hun eller han får selv komme med innspill til hva som er viktig for akkurat dem. Det skal bli et best mulig rom til siste etappe av hjemmeboer-tilværelsen, sier Trine Einvik som er BAs Puss opp-ansvarlig.

En hybel i huset

Avisa har som før fått med seg en rekke lokale samarbeidspartnere, leverandører og håndverkere. Geir Grande fra Celect AS, tidligere Caverion/YIT, gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Det som før var et soverom har etter hvert blitt en høyteknologisk arbeidsplass som også fungerer som en liten hybel i huset for ungdommen. Der jobber de med skolearbeid, ser TV, spiller data og tar imot vennene sine. Det trengs masse utstyr og "stæsj", plenty med strømuttak for å drive alt dette og god belysning. Jeg har også inntrykk av at dagens ungdom er opptatt av kvalitet og at de vil ha stoler som er gode å sitte på, praktiske sittemøbler og en god seng, sier Grande.

Svein Stokvik fra Møbelringen nikker samtykkende,

– Ungdom er med foreldrene når det skal handles møbler, og de vet hva de vil ha. Alt etter hvor mye plass man har å gjøre på så ser de etter gode sofaer, bedre seng, hyller, sofabord tv-benker, PC-møbler og annet. Uansett tror jeg at vi kan gjøre mye bra på lite plass med en slik oppgave, sier Stokvik.

– Helt enig. Vi er en ny bedrift i Brønnøysund og ser fram til å vise fram noe nytt på ungdomsrommet. Jeg synes faktisk renovering er mer spennende enn nybygg. Det har skjedd mye de siste årene på elektrofronten, og vi ser at de som satser på nye løsninger og går litt andre veier blir veldig fornøyd. Det vil vi jobbe for å få til her. Det skal bli et skikkelig utstillingsrom for gode løsninger, sier Grande.

Var gøy sist

Stig Sørvig hos Bygger'n ser også fram til å bli med på årets Puss opp-prosjekt.

– Vi må synes i lokalsamfunnet vi også, og det var gøy sist, så vi ville veldig gjerne være med i år også, sier han.

For de som leser avisa blir det også mye godt lesestoff innenfor interiørtemaet.

– Det blir mange gode reportasjer av dette, og vi ser at det er stor interesse for bolig- og interiørrelatert stoff både i aviser, blader og ikke minst på TV i form av alle reality-programmene som har bolig og oppussing som tema, sier Einvik.

Trenger grønt lys fra mor og far

Alle kan melde seg på, men det er viktig at alt er på stell.

– Dette blir som "Idol" på TV2. Ungdom kan melde seg på, men de må ha foreldrenes velsignelse først, sier Geir Grande.

– Vi er veldig opptatt over at ønsket om å pusse opp skal komme fra ungdommene selv, men det trengs en godkjenning fra foreldre og huseier, sier Einvik.

Hun legger til at ungdommen må vite hva de går til.

– Man må være klar over at man overlater rommet sitt fullt og helt til Puss opp-gjengen. Ungdommen får selvsagt komme med innspill, men til syvende og sist skal forvandlingen være en overraskelse, sier hun.

Ungdom fra hele Sør-Helgeland inviteres til å delta, og søknadsfristen er 8. september.

Meld deg på med skjemaet under!

Puss Opp - ungdomsrommet