Viksjøen fiskefestival holder stand som et populært innslag under "Sommardagan i Sømna".

Ved utror i formiddag var det påmeldt 33 deltakere. Vikvågen viste seg fra sin fineste side med speilblankt hav. Havet var åpent og mulighetene mange. Her var det om å gjøre å få alt fra største til minste fisk og flest sorter.

Fra 14 gram til 12 kg

Den minste fisken veide så lite at de hadde ikke vekt som kunne fortelle vekten, men ble anslått til 14 gram. Den største derimot veide hele 12 kg og var litt av en rugg.

- Vi fikk så mye fisk at vinterforrådet er vel berget nå. Det gikk mest i torsk, men den er god mat. Om vi kommer oss på festen i kveld er en annen sak med så mye fisk å ta rede på, sier den glade fiskeren Vegard Årnes som også fikk sitt andre napp i vandrepokalen.

Familien van Walraven fra Nederland fikk andreplassen i familieklassen ”største fisk” med en noe mindre rugg på 4,2 kg.

- Vi er her på ferie og trives kjempegodt. Det er et flott arrangement som vi gjerne kommer tilbake til neste år. Her var det god stemning, god mat og trivelige folk, sier familien van Walraven.

Fornøyd med årets festival

- Dette gikk som smurt. Vi startet med sol og endte med regn, men er allikevel fornøyde med dagen. Her har vært topp stemning, fornøyde gjester og da kan vi ikke være annet en fornøyde vi med, forteller Geir Nydahl i arrangementskomiteen.

Les mer og se flere bilder i tirsdagsavisen.