Brønnøysundjenta er når halvveis på sin ferd gjennom Norge på tvers, sammen med hunden Pelle, en liten dansk-svensk gårdshund, og tre turkamerater. Ferden går fra Stjørdal og avsluttes ved svenskegrensen i Tydal.

- Vi har lyst til å oppleve Norge og gjøre noe annet i sommerferien til en forandring. Det er jo helst nå man bør gjøre det når man er ung, sier Løbersli.

Opp- og nedturer

- Hvordan går det til nå?

- Vi startet fra den tredje hytta for 2 - 3 timer siden og vi tenker å gå cirka seks timer i dag. Den første dagen var den lengste etappen, på 12 timer og 36 kilometer.

Skiftende vær og varierende motavsjon stopper ikke  Line og Pelle i å nå målet sitt.

- Av og til har man bare lyst til å legge seg ned og gi opp, men man minner seg selv på at dette er noe man selv vil så da må man fullføre. Og så er det jo viktig med pauser og lade opp med turmat. I går kom vi frem til en betjent hytte hvor vi fikk varmt måltid og muligheten til å dusje noe, som var fantastisk, sier Løbersli.

Mye krutt

- Hvordan går det med Pelle?

- Det går bra med Pelle. Vi har lagt merke til at han hadde slanket seg litt på turen, men han får for som inneholder mye fett og næring, så blir det også del godbiter også etterhvert.

- Kommer dere tli Brønnøysund?

- Vi var i Brønnøysund under Rootsen, så jeg tror ikke det blir flere turer dit nå.

Etter Norge på tvers blir det flytting til Drøbak, med unntak av noen overnattingsturer i skog og mark.