Det er første gang Kaffebrenneriet selger varer under Rootsfestivalen. Sammen med flere andre lokale bedrifter fikk daglig leder Hanne Arntzen hos Kaffebrenneriet Forvik svært positive tilbakemeldinger fra publikum under Roots. Hun vil ikke ut med hvor mye de omsatte for disse fire dagene, men det er nok til at hun smiler ekstra bredt.

– Det gikk kjempebra og for oss har det vært helt strålende og jeg får være med på dette neste år også, sier Arntzen.

Tømte polet

På dagtid gikk det for det meste i kaffe til de voksne og varm sjokolade til ungene. På kveldstid gikk salget over all forventing ifølge Arntzen. I løpet av festivalen omsatte de like mye som de gjorde i løpet av hele juni.

– Det betyr enormt mye for lokale bedrifter å få være med på en slik setting. Vi solgte store mengder kaffe og Baileys. Jeg hadde bestilt opp Baileys på polet på forhånd, men jeg måtte bestille mer. Jeg tror vi tømte polet, sier Hanne Arntzen og ler.

Fullt på hotellene

Thon Hotel måtte ta i bruk Galeasen, Kystferie, flyplasshotellet og hotellet i sentrum for å gi alle gjestene ei seng. Til tross for dette måtte de skuffe gjester som ønsket å overnatte på hotell under Rootsfestivalen.

– Hotellene blir fulle veldig fort akkurat denne helga. Vi kunne solgt flere senger flere ganger, sier hotelldirektør Olle Aulin for å illustrere at kapasiteten var sprengt.

Galeasen var re åpnet kun for denne anledningen. I løpet av festivalen var det om lag 400 gjester som sov i en av Thons hotellsenger.

– Hva betyr Rootsfestivalen for dere?

– Det er kjempebra. Den bidrar til å sette Brønnøysund på kartet og det blir liv i byen. Vi gjør det også godt reint økonomisk og det har vært stor pågang. Det er morsomt at Roots har blitt så stort som det har blitt. Det har vært ei spennende helg med god stemning. Folk har vært blide og dette har smittet over på alle, sier Olle Aulin.

Godt salg

Rootsfestivalen genererer ekstra mange besøkende til Brønnøysund. Dette merker også handelsstanden. Leder av Brønnøysund Handelsstandsforening snakker for egen regning når han sier det har vært godt salg i Storgata, men han tror de andre har samme inntrykk.

– Det har vært fantastisk mye folk i byen og det har vært ok vær slik at folk har hatt lyst til å bevege seg rundt. Vi er veldig fornøyde med trafikken. Det er fellesferie også og vi merker at det er litt ekstra trøkk i juli, men Roots topper det hele, sier Per Børre Olsen.