Det har siden søndag pågått et søk etter den savnede Gunnar Akseth i Sømna. Akseth ble sist sett på ferga mellom Vennesund og Holm lørdag, og siste kontakt var en telefonsamtale klokka 22.00 samme kveld.

Søket har så langt vært uten resultat, og tirsdag meldte politiet at søkene gikk over i en ny fase, ettersom man vil gå over til å søke mer under vann i det aktuelle havområdet.

Sonar og ROV

– Det siste er at det skal gjennomføres søk med sonar-redskap og ROV i morgen, forteller operasjonsleder Martin Skjervagen ved operasjonssentralen på Helgeland til BAnett. Han melder at politiet ikke har noe nytt å gå etter.

ROV er en fjernstyrt undervannsfarkost, «ROV» er en forkortelse for «Remotely operated underwater vehicle».

– Det er et firma fra Bodø som skal ta seg av dette, og de er på plass onsdag kveld. Da vil det skje noe mer, forklarer Skjervagen.

Søker i flere områder

Det skal søkes i flere områder.

– Det blir forskjellige spesifiserte områder det skal søkes i, sier Skjervagen, men vil ikke gå nærmere inn på hvor.

Fra torsdag skal det ifølge Skjervagen også iverksettes strandsøk. Da vil det bli sendt mannskaper for å gjennomføre et slikt søk.en

Har søkt med store ressurser

Politiet har sammen med frivillige letemannskaper de siste dagene søkt gjennom store områder både til lands og til havs. Det har vært benyttet både redningsskøyte, lokale båter, luftambulanse, mannskaper til fots og hundeekvipasje. Mandag ble det gjennomført strandsøk i området Vennesund - Holm - Oterneset, som ble avsluttet i halvtitiden på kvelden. I tillegg har luftambulansen gjort overflatesøk i området.

Det er søkt på alle tenkelig steder hvor savnede kan befinne seg, men så langt uten resultat. Det er derfor gjort en vurdering ut fra at man ikke har funnet savnede, samt den muligheten at han kan ha havnet i havet.

Ståle Rossdal (nr. to fra venstre) var innsatsleder på stedet. Her planlegges søkene mandag. Foto: Hildegunn Nielsen