Det framgår av en børsmelding fra selskapet. Opprinnelig skulle eierne av Helgeland Kraft vedta konserndannelse på en ekstraordinær generalforsamling i september i år.

Men flere av eierne har vært kritiske til omdannelsen. Frykten er at man skal miste innflytelse i selskapet når det er blitt et konsern.

Til sammen er det 14 helgelandsdskommuner som eier selskapet, og flere av dem – deriblant Alstahaug og Rana – har vedtatt at de vil ha på plass en eierskapsmelding før konserndannelse. Eierskapsmeldingen skal sikre innflytelse fra eierne, og blant annet si noe om avkastningskrav.

I børsmeldingen skriver Helgeland Kraft følgende:

«Resultatet av gjennomførte kommunestyremøter hos våre 14 eiere i mai og juni er blitt at kommuner som til sammen representerer mer enn 1/3 av stemmene i generalforsamlingen likevel har valgt ikke å fatte vedtak om gjennomføring av konsernetablering fra 01.01.2017 slik styret innstilte på.

Disse kommunene har fattet vedtak som bidrar til at de ønsker å  prioritere å få på plass en felles eierstrategi  og/eller utrede saken nærmere før en konsernomdanning  kan finne sted. Som en konsekvens av dette har styret besluttet at omdanning av Helgeland Kraft til et konsern med morselskap og tre datterselskaper (nett, strøm og vannkraft) utsettes inntil eierne i fellesskap gir signal om at en omdanningsprosess kan starte.

Administrerende direktør Ove A. Brattbakk og Helgeland Kraft utsetter konsernplanene.