Sentrum marina AS har søkt rammetillatelse for nytt kombinert nærings- og boligbygg på Strømsnesset. I byggeplanene inngår også kaifront og flytebrygge. Byggeplanene er langt på vei tilsvarende det som var illustrert i forbindelse med reguleringsprosess.

Tirsdag ble spørsmålet behandlet av planutvalget i Brønnøy kommune.

– Jeg har vært i kontakt, men ikke fått noen tilbakemelding om at det er noen løsning for at det går an å flytte bygget en meter bak. Vi har to muligheter: gi dispensasjon på en meter, eller gi beskjed om at man må korte inn planene med en meter for å holde seg innenfor reguleringsbestemmelsene, innledet ordfører Johnny Hanssen (Ap).

Vil gi dispensasjon

Han hadde etter eget utsagn vært i tvil om hva man skulle gjøre.

– Det beste hadde vært å erverve en meter lenger nord. Men når det ikke finnes en løsning på det mener jeg man må imøtegå med en dispensasjon på en meter. Men det bør være et press på at man finner løsninger som gjør at man ikke trenger å bruke denne dispensasjonen, sa Hanssen.

Ordføreren foreslår altså å gi en dispensasjon, men at man henstiller Sentrum marina AS om å finne en løsning som gjør at dispensasjonen ikke trenger å brukes. Altså at bygget kan flyttes en meter lenger nord.

Han fikk støtte fra Høyres Paul Birger Torgnes.

– Ordførers forslag er pragmatisk og fornuftig, jeg støtter det, sa han.

Motstand og støtte

Hanssen møtte likevel prinsippiell motstand fra egen partibenk, først ut var Magnar Solbakk:

– Nå ser vi reguleringsformålet skyves ut. Jeg er veldig kritisk til at man utfordrer med et bygg som bryter med betingelsene. Men når flertallet har bestemt å endre formålet, jeg var vel den eneste som stemte mot, syns jeg innstillingen til rådmannen er grei. Jeg støtter innstillingen, sa han.

Per Martin Orvik (V) støttet ordføreren.

– Dette er en sak som har gått over tid, det er komplisert regulering i utgangspunkett, og vi har på en måte arvet denne saken fra forrige planutvalg. Jeg beklager at man ikke har funnet en mulighet til å dra bygget en meter nord. Men jeg ønsker å få en avslutning på en lang prosess, det er ikke dermed sagt at det blir jublet. I utgangspunktet er dette et langt og komplisert prosjekt som har tatt lang tid. Tror den rundeste avslutningen vil være å gi en dispensasjon på den ene meteren, sa han.

Vedtatt mot tre stemmer

Den opprinnelige formuleringen i rådmannens innstilling var:

«Med bakgrunn og begrunnelse i saksutredning vil planutvalget pålegge at byggets utstrekning mot sør reduseres med 1 m.»

Ordførerens forslag var å endre dette til:

«Med henvisning til reguleringsbestemmelsens §2.13 godkjennes avviket på en meter.»

Ordførerens forslag ble vedtatt, mot stemmene til Magnar Solbakk, Trude Valla og Siv Therese Aglen (alle Ap).

Samtidig er det generell enighet i planutvalget om at man håper at utbygger finner en løsning som gjør at man ikke trenger å bruke dispensasjonen, altså en endring en meter.