I januar ble det oppdaget hærverk på fjøset på Schrøder-eiendommen. Noen hadde brutt seg inn, og sparket ut vinduer. Det anslås at hærverket fant sted 1. januar. Nå er dette hærverket henlagt, etter vedtak fra påtalemyndigheten, i et brev som Brønnøy kommune mottok 20. juni.

Verneverdig bygning

Eiendomssjef Arnt Ståle Sæthre i Brønnøy kommune syns det er trist at noen gjør slikt.

– De har brutt seg inn ei dør, og spent vinduene ut. Dette er ikke et komplisert bygg å bryte seg inn i, så om man vil, så får man det til. Dette er en verneverdig bygning, det er ganske komplisert å få tak i nye vinduer. Du kan godt si at dette skaper en de irritasjon hos oss, sier han til BAnett.

Det er ikke det første hæverket på eiendommen som anmeldes, og henlegges. 13. august i fjor anmeldte Brønnøy kommune hærverk på Schrøder-eiendommen, også da etter at ruter hadde blitt knust. 21. august fikk kommunen brev fra politiet, om at saken var henlagt, på grunn av manglende informasjon om gjerningsmannen. Det er også årsaken til at saken henlegges denne gangen.

Forstår vanskeligheten

Sæthre har forståelse for at det er en vanskelig type forhold å etterforske.

– Vi har forståelse for det, er vel ikke så enkelt å oppklare noe slikt uten at noen har sett det. Vi oppdager det i ettertid, når vi får vite at det er sparket ut vindu og slikt. Vi forventet vel ikke noen oppklaring, men har et prinsipp om at alle innbrudd og hærverk anmeldes. Om folk er ute og gjør slike ting og det ikke blir anmeldt eller skrevet om, da tror de kanskje det er greit, sier han.

Ikke flere hærverk

Kommunen har ikke registrert flere hærverk siden 1. januar, og Sæthre tror også at det blir mindre av dette i den lyse årstida.

– Da er det ikke sikkert folk synes det er så trygt å gjøre det, siden det er lettere å bli sett.

Schrøder-eiendommen tilhørte Johan Henrik Schrøder (1909-1993), som var tredje generasjonsledd i Schrøderfamilien som kjøpte og bosatte seg i Brønnøviken i 1884, og var den som hundre år senere i 1986 solgte restarealet til kommunen- da kalt Schrøder-eiendommen.

Her er vinduene på Schrøder-eiendommens fjøs fotografert ved en tidligere anledning. Den gang var de like hele. Foto: Bente Milde