Rasområdene i Tosen endrer seg daglig. Denne uken er Hæhre Entreprenør i gang med sprengningsarbeider i fjellsiden ved Bekkevold, der ras nummer to gikk i april.

15. juli +/- noen dager

Alt ser ut til å gå etter planen, og kankje litt raskere enn ventet. Det bekrefter prosjektleder Bjørn Brodtkorb fra oppdragsgiver Statens vegvesen.

- Det ser bra ut, og selv om ryktebørsen går så har vi en veldig avklart plan om åpning 15. juli. I forrige uke hadde vi en plan om å sprenge denne uken, og det greier vi. Deretter følger stikkrenner og bygging av selve veien. Da ligger vi an til 12.-14. juli før vi har veien på plass, sier Brodtkorb.

Sjøarbeidene, som var den største jokeren i prosjektet, er unnagjort. Dermed er det liten sjanse for at det skal avdekkes problemer som kan medføre store forsinkelser. Brodtkorb mener både entreprenør Hæhre og planleggerne fra Vegvesenet har gjort en svært god jobb på prosjektet.

- Det er gjort en god jobb både på planlegging og utføring. Hele apparatet har jobbet under høyt trykk, men har løst problemene på stående fot.

Vil ha veien klar til Rootsfestivalen

Han har god tro på at ting skal gå etter planen, og håper å ha veien åpnet før Rootsfestivalen tar til i Brønnøysund 13. juli.

- Det hadde passet veldig godt å få dette til før Rootsen. Vi er rockeinteressert hele gjengen her inne, så vi jobber på for å få dette ferdig. Når vi har regnet på dager, så har vi hatt Rootsen i bakhodet. Dette arrangementet vil gi en stor tilstrømming til Brønnøysund - også utover ferietrafikken. Og jeg vil tro at ferjene har nok å gjøre bare med ferietrafikken, derfor er det et viktig mål for oss å få denne veien åpnet igjen, sier Brodtkorb.

Festivalsjef Torstein Moe i Rootsfestivalen takker for innsatsen fra Vegvesenet og Hæhre.

- Vi synes det er flott hvis festivalen kan gi motivasjon for en ekstra innsats. Det er viktig for oss at de som kommer til festivalen har en fin helhetsopplevelse, og da er turen hit et vesentlig element. Det er noe med dette å stå og vente. Uansett hvem sin feil det skulle være, så blir man litt irritert av det - og da går det utover helhetsopplevelsen, sier Moe.

- Det kan hende ordføreren får svingt seg skikkelig den uka, med åpning av både vei og festival, sier han.