Med litt justeringer i et par av punktene i intensjonsavtalen, vedtok Bindal kommunestyre avtalen med 14 stemmer for, og to stemmer mot. Dette blir lagt fram som vedtak fra Bindal til det felles kommunestyremøtet i Brønnøysund på tirsdag.

- Det ble et godt møte, og Bindal Ap møtte oss i våre forslag til endring i to punkter, oppsummerer Petter Bjørnli (H).

Opposisjonen hadde innspill om endringer i avtalen som det senere ble stemt over. Forslaget kom fra Bindal Venstre og Bindal Høyre. Bindal Ap stemte med opposisjonen i endringsforslaget, dermed ble det et flertall for rådmannens forslag til vedtak med noen endringer. Bindal SV og Bindal Sp stemte mot.

En storebror verdig

"Det foreslås 3 representanter fra Brønnøy og 1 fra de øvrige kommuner. For å oppnå bred forankring bør også opposisjonen involveres, slik det er i de fleste andre regionråd. En storebror bør i tillegg være sin rolle verdig og delta på lik demokratisk linje som for eksempel Bodø med 50.000 innbyggere. De deltar med ordfører, opposisjonsleder og rådmann."

"Brønnøy har 8.000 innbyggere og krever altså 3 representanter. Dette vil svekke demokratiet i regionstyret i forhold til dagens modell. Vårt forslag er derfor at det skal stå 3 fra Brønnøy, hvorav 1 fra opposisjonen, samt 2 representanter fra hver av de andre kommunene, ordfører og opposisjonsleder. Slik at sammensetning av regionstyret består av 11 representanter." var en av justeringene opposisjonen la fram i sitt forslag til vedtak.

Forhandle både sørover og nordover

De ønsket også at hvis det skulle bli  tvangssammenslåing på sikt, så vil Bindal også ha muligheten til å forhandle sørover.

- Rådmennene på Sør-Helgeland har gjort en kjempejobb. Vi var innstilt på å gå for rådmannens forslag til vedtak, det gjorde vi også, men med Bindal Venstres og Bindals Høyres endringsforslag. Nå får vi se hva morgendagens felles kommunestyremøte bringer. Jeg er spent på det, sier ordfører Britt Helstad.