Tirsdag var siste arbeidsdag etter åtte uker praksis på Brønnøy legesenter for

Medisinstudenten Mikael Slotvik (27) har vært åtte uker i praksis på Brønnøy legesenter. Tirsdag hadde han siste arbeidsdag der for denne gang, og er ferdig med sitt femte år på medisin i Tromsø.

– Jeg skal tilbake hit, slår han fast.

Har «gått gradene» i Brønnøysund

Det er ikke alltid like lett for kommuner i utkantnorge å lokke til seg leger. Men Slotvik er klar i sin sak, han skal bli allmennlege og arbeide i hjemkommunen.

– Neste år er det ett år skole før turnusåret, og så skal jeg hit. Det er en fin plass der jeg har blitt tatt godt i mot, og har fått arbeide med mange flinke folk. Jeg har lenge ønsket å jobbe i Brønnøysund, og de siste åtte ukene har ikke endret lysten til å komme tilbake, sier han.

Og Slotvik er ikke noe nytt anikt på senteret. Allerede i 2010 hadde han sommerjobb der, på bogruppe 3, og siden har han hatt flere sommerjobber og arbeidet i flere ferieperioder. Han har altså «gått gradene».

Kommunen jubler

Det får personalsjef Tove Karin Solli i Brønnøy kommune til å juble.

– Å bemanne et legekontor i distriktene er ofte en utfordring, og vi vil jo gjerne ha forutsibarhet. Når vi har slike som Mikael må vi bare nappe tak i dem, og andre som er herfra, sier hun.

– Det er også mange fra Brønnøysund som studerer medisin, skyter Slotvik inn.

En annen som skryter av arbeidsmiljøet er lege Ghasem Ferd.

– Jeg har vært her i ti år, og trives godt. Det er en utfordrende jobb, og det trives jeg med, sier han.

Inngår avtale

Nå utarbeider Slotvik og kommunen en intensjonsavtale. Avtalen vil bety at 27-åringen har en fast jobb å gå til som ferdig utdannet lege, mens kommunen kan planlegge ut fra at de har en ny fastlege fra et gitt tidspunkt.

– Han har en plass å komme til, og vi vet at vi får ham. Detet er vår strategi for å få leger hit på stabil basis, ved å prøve å knytte medisinstudenter med lokalt tilknytning til kommunen, sier hun.

Og Mikael blir ikke langt unna i sommer. Da skal han har sommerjobb på Sandnessjøen sykehus. Men det blir ikke permanent.

– Kanskje blir det sykehusjobb på meg i fremtiden, men det er allmennlege jeg vil bli, slår han fast.