Maja Busch Sevaldsen (26) fra Bindal reiser til Brussel fra 1. september for å gjennomføre et 10 måneders traineeopphold ved Nord-Norges Europakontor. Det melder Europakontoret i en pressemelding.

Vil bruke EU for det det er verdt

Med en bakgrunn innen europastudier og erfaring fra praktikantopphold ved Trøndelags Europakontor i 2014, har Maja allerede god faglig innsikt i EUs organisering og virke samt den daglige aktiviteten i EU-hovedstaden. Hun ser et stort nærings- og samfunnsmessig potensial for Nord-Norge og tror tiden i Brussel vil gi henne ny innsikt.

- Vi er gode på regionalt samarbeid, men vi trenger mer kunnskap om mulighetene avtalene med EU gir for å kunne utnytte potensialet i regionen bedre. Jeg er også interessert i å lære mer om hvordan min region blir påvirket av EU, samt å følge EUs interesse for Arktis på nært hold, sier Sevaldsen i pressemeldingen.

Nord-Norges Europakontor ble opprettet i 2005 og eies av de tre nordligste fylkeskommunene i Norge. Kontoret er bemannet med en direktør, to rådgivere og en trainee - og Sevaldsen skal nå altså ivareta sistnevnte rolle.

Vil savne stillheten

Sevaldsen har allerede fått erfare livet i Brussel og forteller at hun har forventninger til et høyt arbeidstempo og nye utfordringer i september.

- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med nye mennesker og bli en del av et internasjonalt miljø.

Bindalsjenta er svært glad i sin hjemregion, og innrømmer at det å forlate nord ikke bare er enkelt.

- Det jeg kommer til å savne mest med Nord-Norge, er nok stillheten. I Brussel er det mange mennesker og det er vel i grunnen aldri stille. Og så kommer jeg til å savne sjøen, jeg er født og oppvokst et steinkast fra fjæra.

Erfaring for fremtiden

Selv om det er enkelte ting hun kommer til å savne under sine 10 måneder i Brussel, mener 26-åringen at erfaringen fra kontoret kan bli viktig for henne i fremtiden.

- Jeg tror jeg vil bli kjent med Nord-Norge på en ny måte, og håper at oppholdet i Brussel vil gjøre meg godt rustet til å møte arbeidslivet i nord etter hvert.

Traineestillingen varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel, Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, samt å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen.