Det har vært rekordmange quizkvelder på Kred i Brønnøysund i vår, og torsdag kveld var det klart for den 17. og avgjørende runden. De ti beste rundene teller i sammendraget, og stillingen kunne ikke vært jevnere. Før runden startet hadde Nederlaget 398,5 poeng, mens Quiz tapo hadde 397 poeng.

Jevnt

Dermed hadde Nederlaget, sesongvinnere en rekke ganger, sine utfordrere hakk i hæl. Jevnt ble det også torsdag. Nederlaget vant første rundt med 17,5 poeng, mens Quiz tapo hadde 15.

Men da quizen var fullført hadde Quiz tapo falt til tredjeplass og 32 poeng, laget Venner tok kveldens andreplass med 33,5 poeng og Nederlaget tok kveldens seier med 39,5 og dermed også ble sammenlagtvinnere i vår.

Laget, sammensatt av lærere og ansatte på Brønnnøysund videregående skole, må faktisk tenke seg om for å komme på en sesong de ikke har vunnet, men konkluderer med at det var ett halvår de tapte sammenlagt med et halvt poeng.

Utfyller hverandre

På spørsmål om hvordan de greier å være så gode over tid, kommer det lærerdominerte laget til at de utfyller hverandre når det gjelder kunnskap. Eller som Hans Arnulf Busch på laget så akademisk uttrykker det:

- Vi har komplementære ferdigheter.

- Og så viser vel dette at videregående har kunnskapsrike lærere?

- Ja, det er også et poeng. Ingen kunnskap er unyttig, smiler Hans Arnulf Busch.