Vevelstad kommune fyller 100 år i år. Jubileumsfeiringen starter med kakefest for alle innbyggerne i allbrukshuset lørdag. Etterfulgt av debutkonsert med Bautastein og fest i ridehallen.

– 1. juli er den offisielle 100-årsdagen. Så vi tyvstarter lørdag. Det blir skikkelig bursdagsfeiring med gratis kake, kaffe og brus til alle. Det blir også underholdning og i biblioteket lages det en utstilling om lokale forfattere og bøker om Vevelstad. For at alle skal ha mulighet til å delta settes det opp gratis skyssbåt til og fra Visten, forteller ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

På hjemmebane

På kvelden blir det konsert og fest i ridehallen. Bautastein spiller sin aller første konsert. Det settes opp festbuss fra Schrøders plass med hurtigbåt i retur til Horn og Igerøy, med buss til Brønnøysund etter festen.

For vokalist og vevelstadværing Lin-Sofie Andersen blir det en spesiell dag av flere grunner.

– Jeg er vokst opp like ved ridehallen og så har jeg bursdag neste lørdag. Så det blir stor stas, sier hun.

Etter konserten spiller Brødrene Brennvik, Rune, Tommy og Tor Even – som også er en del av Bautastein – opp til dans.

– Konserten og festen er i regi av Hrappur islandshestklubb. Konserten har ingen aldersgrense og man kan velge om man vil kjøpe billett bare til konserten eller begge deler, sier ordføreren.

Folkemøte om kommunereformen

Mandag kveld blir det folkemøte om kommunereformen i allbrukshuset. Etterfulgt av et ekstraordinært kommunestyremøte. Tema på begge møtene er rådmannsutvalgets saksframlegg om kommunereformen som skal behandles i tirsdagens felles kommunestyremøte for Sør-Helgeland i Brønnøysund.