Onsdag ble Miljøgata i Brønnøysund stengt, fordi Mesta startet vedlikeholdet av "kunstgangfeltene" (som ikke lenger er godkjente gangfelt) i forbindelse med at gaten skal asfalteres.

BAnett kjenner til at flere næringsdrivende i gata ble overrasket over dette, fordi de ikke er blitt informert om stengingen. Aleksandra Czesula fra Ritz kafé sier at bedriften ikke har fått noen informasjon over stengningen eller hvor lenge den skal vare.

- Jeg er litt sjokkert. Dette er dårlig gjort av kommunen, sier kafédriveren onsdag ettermiddag.

Hun påpeker at det også kan ligge muligheter for uteservering i en stengt gate, men at dette fordrer at man får informasjon.

"Utilsiktet gågate"

Leder for plan og utvikling i Brønnøy kommune, Gunvald Eilertsen, sier at han fikk høre tirsdag at gata skulle stenges dagen etter.

- Storgata skal reasfalteres. Veieier, som er fylket, har planlagt dette lenge. Hvordan Statens vegvesen har informert, vet jeg ikke. Jeg ser jo helt klart at man skulle ha vært forberedt på dette, men detaljene i forhold til informasjon kjenner jeg ikke. Perspektivet mot gårdeierne har vi ikke vært borti. Det skulle nok veieier eller entreprenør Mesta gjort. Dette blir nok en utilsiktet periode med gågate, erkjenner Eilertsen.

En feil

Jørn Kveinå i Mesta viser videre til Statens vegvesen når han får spørsmål om varsling om gatestengingen.

Byggeleder Arnt Fagerli i Statens vegvesen bekrefter at man skal asfaltere i Storgata, hvor det har blitt spor. Han anslår at arbeidet vi pågå til 15. - 20. juni et sted. Når han får høre om kritikken fra de næringsdrivende, sier han:

- De skulle hatt beskjed like før vi startet. Det har de vel ordnet nå?

- De som kontaktet avisen hadde ikke hørt noe onsdag ettermiddag.

- Neivel, da har det skjedd en miss så de ikke fikk beskjed.

- Bør de ikke få beskjed en stund på forhånd?

- Der kan jeg ikke si noe om fristene nå.

- Men det er vel rimelig å få et varsel?

- Det kan ikke jeg noe om. Vi skal reparere og asfaltere. De stenger vel gata når det settes opp telt der også?

- Ja, men det er for 3-4 dager, ikke uker.

- Butikkene har adgang til å kjøre varer dit. Vi vurderte å stenge bare én side, men det ble vanskelig, siden det er vanskelig snu i gata. Vi får se hvordan det fungerer. Når en vei går gjennom en by, så blir det slik  noen ganger. Men det er omkjøring i Havnegata, sier Fagerli.

Byggeleder Arnt Fagerli i Statens vegvesen sier at de næringsdrivende skulle fått beskjed. Foto: Jøran Horn