Fredag ble det offentliggjort at Nordland fylkeskommune og Statens vegvesen har engasjert Hæhre entreprenører AS for å bygge ny trasé i Tosbotn, og at en foreløpig vei skal være klar før fellesferien.

– Halleluja

– Jeg står inne hos en bedrift som har slitt fryktelig, og har nettopp blitt gratulert av sjefen. Det er bare ett ord. Fantastisk. Det er ikke nok å rope halleluja, du må gjøre det også, som tidligere kringkastingssjef Bernander sa på et møte i Brønnøysund en gang, sier en glad Warholm til BAnett.

– Endelig lyttet de på vett

– Vi må bare bøye oss i støvet for de som har tatt beslutningen. Endelig lyttet de på vett og forstand, kanskje klarte vi å kommunisere hvilke utfordringer nærignslivet har hatt.

Han tror nyheten gjør noe med motivasjonen, fordi de som har slitt nå kan se frem mot en konkret løsning til et konkret tidspunkt.

– Alle de som har plagdes med logistikk og å få saker og ting til å gå i hop, nå ser de løsningen. Dette er det håndslaget næringslivet på Sør-Helgeland trengte, og nyhetene vi nesten ikke turte å håpe på. Vi visste jo at det var en krise, men ville ikke snakke om det, sier han.