På avgangen 08.50 mandag morgen var det stort trykk på ferjeavgangen mellom Horn og Andalsvåg. Tre vogntog og fire personbiler måtte se ferja forlate ferjeleiet uten dem.

- Det stemmer at det ble gjenstående biler. Fredag, lørdag og søndag gikk uten at noen sto igjen, men ved første tur på mandag har det en tendens til å hope seg opp. Tendensen er at det er mye trafikk og det kan skyldes at det har vært konfirmasjonshelg, sier driftssjef i Torghatten Trafikkselskap Jarle Rodahl.

- Kan årsaken også være at Tosenveien er stengt?

- Det har vært økning i trafikken, men foreløpig har vi klart å ta unna. Enkelte avganger, spesielt 08.50, bruker det å være mye trafikk. Det er vanlig også, sier Rodahl.

Når turistsesongen setter inn forventes det større trykk på ferjesambandene. Driftssjefen sier ferjemannskapet er innstilt på å ta unna trafikken og returnerer så raskt som mulig for å frakte over biler som blir stående igjen. På sambandet Tjøtta- Forvik går det to ferjer som tar unna trafikken og dermed blir det ikke så store forsinkelser videre nordover.

- Før helga satte vi inn "Ramtind" som ekstraferje på Vennesund - Holm fordi vi forventet økende trafikk med konfirmasjon og langhelg. Det har gått helt greit for der har vi økt kapasiteten med 25 biler per tur. På dette sambandet har vi merket en økning, mens på vegasambandet har det vært normal trafikk så langt. Vi er spente på turistsesongen, men dette skal vi løse og vi har vært med på å komme frem til gode løsninger så langt, sier driftssjefen.