I den rødmalte Doktorgården på Terråk finner man i dag Bindal frivilligsentral. De gir tilbud til flere aldersgrupper, men aller mest er dette pensjonistenes møteplass. I år har frivilligsentralen jubileum.

Som en av de første på landsbasis ble Bindal frivilligsentral etablert 1. oktober 1991. Dette var et pilotprosjekt, og initiativet kom fra Helse- og Sosialdirektoratet (Nå Helsedirektoratet).

Da het det Bindal hjelpesentral. Fra starten var sentralen lagt under Bindal Røde kors hjelpekorps, og var lokalisert til Bindalseidet. I dag 25 år senere har Bindal kommune eieransvar.

Tilpasser tilbudene til brukere

Hver onsdag samles pensjonistene til treff. Onsdagsklubben er et populært tiltak.

– Vi kan diskutere det meste her. Dette betyr mye for oss, og vi treffer naboer og venner. Det er fint å ha en møteplass, sier Alvin Skjelsvik.

Bindal frivilligsentral har i dag to daglige ledere. Paula Lindrupsen og Ann Kristin Vikan deler en stilling. Noen av de faste tilbudene er Onsdagsklubben, Natteravntjeneste og bingo på sykehjemmet. Det jobbes stadig med å legge til rette for nye tilbud.

To markeringer

- Vi har frivillige som står på lista vår nå når det gjelder ledsagertilbud til sykehus. Så det er bare å ta kontakt med oss om noen trenger bistand. Når flyktningene flytter hit vil vi legge til rette aktiviteter for dem, sier Ann Kristin Vikan.

Bindal frivilligsentral har ikke planer om å markere jubileet med en fin og dyr middag. I ekte frivillig ånd vil de dele med innbyggerne.

- Det skal være markeringer under Nordlandsbåtregattaen og på Bindalsseiddagene. Da planlegges det utstillinger, og et lite hefte om historien som er under produksjon, opplyser Steinar Vikestad som er vikar og medlem av jubileumskomiteen.