Det er litt over en måned siden det første raset i Tosbotn, som ble etterfulgt av et andre, større ras. 12. april var det et folkemøte i Tosbotn, nå etterlyser en beboer i Hommelstø et møte der.

Kan ikke vente til jul

– Vi er flere hundre mennesker som bor her inne. Kanskje vi også kunne ha bruk for at det ble et åpent møte også her. Jeg tror det er mange folk som er både frustrert, forbannet og fortvilet. Vi kan ikke vente til jul. Vi kan ikke vente på julenissen, sier Beate Forbergskog.

Hun mener et møte med politikere, vegvesen og folket i Hommelstø kunne vært lagt til Gimle.

– Nå har Johnny Hanssen stått på hodet for å få dette til, men vi har jo politikere på Stortinget som også kunne komme på banen, sier hun til BAnett.

– Mange etterlyser møte

Den tidligere politikvinnen mener at mange i Velfjord ofte føler at de ikke blir hørt uansett, og derfor ikke sier fra.

– Jeg er vant til å svare for meg, jeg synes det er fryktelig at folk her inne ikke får si hva de synes.

Hun er opptatt av at folk må få stille spørsmål til politikerne, og komme med sin input til dem og fagansvarlige.

– Det er mange med meg som etterlyser et møte.  Folk har behov for å stille spørsmål, og fortelle om sine hverdagslige problemer, sier hun.

Planlegger ikke folkemøte

Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen sier at kommunen svarer på alle henvendelser de får fra alle.

– Om det er noe folk lurer på i Hommelstø i forhold til båtruter, eller når veien åpner, er vi mer enn tilgjengelig for å svare på spørsmål. Men jeg har ikke fått noen reaksjoner fra innbyggere i noen deler av kommunen så langt. Vi har ikke noen planer om å holde noe folkemøte, sier han.

Han legger til at veien er en fylkesvei, og at spørsmålene nok helst bør rettes til fylkespolitikerne. Mandag var fylkesrådsleder Tomas Norvoll i Brønnøysund for å orientere næringslivet i Brønnøy om situasjonen. Det møtet ble til etter invitasjon fra næringsforeningen.

– Man kan jo ta et initiativ i Hommelstø og invitere fylket på et møte, sier Hanssen.