I anledning at Dnb forlater Brønnøysund ønsket banken å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Begge ble i sin tid kjøpt av Nordlandsbanken, henholdsvis på starten av 90-tallet og starten av 80-tallet, og har utsmykket bankens lokaler i Brønnøysund også etter oppkjøpet fra Dnb, og til stengingen av filialen i vår.

Beæret med bismak

«Hestmannen» Ble tatt i mot av Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen på helse- og omsorgssenteret tirsdag formiddag. Han benyttet anledningen til å takke for gaven, om enn med en liten brodd mot Dnb.

Lill Kristin Leitvoll har sin siste dag på jobb i Dnb, og sto for overrekkingen.

– Det er en grunn til at vi gir dette bildet. Det er et dyrt bilde selv i Dnbs skala. Nordlandsbanken og Dnb har vært her i over hundre år. Det er en gest, sa hun.

Kulturhistorie

Deretter gikk ferden til karrieresenteret, der mosaikken av Sørensen ble overrakt til rektor Kai Myrvang.

– Da du ringte forrige uke ble jeg glad. Det ante meg at jeg hadde sett det før. Da jeg kom til lokalene deres kjente jeg det igjen. Denne mosaikken tilhører Sør-Helgelands kulturhistorie, sa han.

Han mener mosaikken, som viser arbeidsfolk på kysten, under Torghatten, passer godt inn på karrieresenteret.

– Her handler det om å få folk i arbeid, og om de som faller ut av skolen, og å prøve å få dem tilbake i skolen. Elevene skal få se dette, og det skal nok andre også få, sa han videre.

Leitvoll fra Dnb fortalte at kunsteren selv kom til lokalene for å se på da det skulle flyttes.

– Det er koselig å kunne gi dere dette som gave, kunstneren er fra Mo i Rana, og det er fint med næring på Helgeland, sa hun.