Stortingsrepresentant og Venstre-nestleder Ola Elvestuen har vært sentral i arbeidet med å sikre midler til et verdensarvsenter på Nes. Fredag var han på Vega-besøk.

- Vi skal gi ham en orientering om Verdensarvstiftelsen og status for byggingen av Verdensarvsenteret på Nes. Det er også lagt opp til en befaring ut i øyriket med båt, fortalte Vega-ordfører Andre Møller før besøket.

Han gledet seg til å ta imot Venstre-politikeren.

- Elvestuen har gjort en kjempejobb for Verdensarvsenteret. Uten hans og Venstres innsats i forbindelse med forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet, hadde vi ikke fått på plass sluttfinansieringen i år.

- Arkitektene skal levere skissene 5. mai. 12. mai skal skissene og kostnadsrammen behandles i kommunestyret.  Prosjektet legges ut på Doffin medio juni byggestart november/desember. Går alt etter planen blir det åpning i løpet av neste sommer, sier Andre Møller.

- Elvestuen er også opptatt av naturlandskapsskjøtsel og bygningsvern. Energi- og miljøkomiteen han leder behandler tildelingene fra Riksantikvaren og Miljødirektoratet.

Venstre-nestlederen skulle også besøke Brønnøysundregistrene og Akvadesign før avreise til Vega. Men sterk vind fredag gjorde at flyet Elvestuen kom med ble omdirigert til Mo i Rana.  Elvestuen skulle etter programmet overnatte på Vega havhotell og besøke Horn Skinn lørdag formiddag.